Početna strana > Kozmetika i higijena

Ulje za nokte i zanoktice Shenemil 20 ml

Cena: 169.00 rsd
Samo u maloprodaji
Šifra: 1212045
Robna marka: Shenemil
Količina: Kom.
Načini plaćanja
Načini isporuke
Verzija za štampu
+ 381 11 26 94 315
Opis proizvoda:

pakovanje od 20 ml

Ulje za nokte i zanoktice nanosi se nežnom masažom, a redovnom upotrebom otklanja probleme sa zanokticama i čini nokte zdravim i jakim. Vrlo je prijatnog, aromatičnog mirisa.

•sastav:
Uljni ekstrakt kantariona, semena grožđa, semena bundeve, kamilice, nevena i hajdučke trave; etarska ulja mente, ruzmarina, geranijuma i lavande; aktivne komponente antocijani, piknogenoli, E-vitamin, fitosteroli, bioflavonoidi i dr.
Po originalnoj recepturi dr Staniše Stojiljkovića.

•lekovita svojstva:

Nežno masiranje vrhova prstiju biljnim uljima daje tonus unutrašnjim organima i stimuliše njihov rad. Neke tradicionalne metode preporučuju stimulaciju unutrašnjih organa kroz određene tačke na prstim nogu i ruku. Tako na primer masažom malog prsta ruku stimulišemo rad tankog creva i srca, masiranjem domalog prsta (prstenak) delujemo na dinamizam i termoregulaciju, masiranjem srednjeg prsta stimulišemo cirkulaciju i seksualnu funkciju, dok masiranjem kažiprsta stimulišemo rad debelog creva a palca rad pluća. Nokti na rukama su ogledalo zdravlja. Nokti moraju biti predmet stalne nege, kako kod žena tako i kod muškaraca.
Nokti na nogama su posebno izloženi oštećenju usled nošenja tesnih i neudobnih cipela. Masiranjem prstiju nogu oko noktiju stimulišemo sledeće organe: palac - jetru i pankreas; do palca i srednji - želudac; do malog prsta žuč, dok malim prstom stimulišemo bešiku. Stralnom masažom noktiju uljem za nokte i zanoktice izbegavamo moguće gljivične infekcije i javljanje zanoktica.
Na noktu se ponekad jave beličaste zone. One se javljaju u paralelnim ili upravnim slojevima u odnosu na pravac prsta. One su znak acidoze, ili pak upozorenje nekih ozbiljnih bolesti, bilo spoljnog porekla (arsen) bilo unutrašnjeg (povećana ureja, šećer, nedostatk cinka i dr.). Male bele tačke se u nauci nazivaju leukonihija.
Nokti tamne i mutne boje znak su lošeg funkcionisanja bubrega. Longitudinalne brazde su znak iznurenosti i nedostatka silicijuma, a brazde i reljefi u širinu označavaju poremećaj metabolizma i senilnost.
Stalnim masiranjem prstiju oko nokata doprinosimo kako spoljašnjem izgledu tako i stimulaciji nekih unutrašnjih organa čime doprinosimo održanju zdravlja.
 
•za one koji žele da znaju više:
Shenemil je privatna firma bazirana na porodičnoj tradiciji. Proizvodnja kozmetičkih i nutritivnih proizvoda su osnovna delatnost kojom se Shenemil uspešno bavi dugi niz godina. Svi proizvodi nastali su po tehnologiji Prof.dr. Staniše Stojiljkovića redovnog profesora na Tehnološkom fakultetu u Leskovcu i predavača u oblasti Ekologija organizma u okviru Alternativne medicine.

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.