Početna strana > Čajevi i zdravi napici > Čajevi > Razni čajevi

Virak čaj

Cena: 1030.00 rsd
po kilogramu proizvoda
Samo u maloprodaji
Šifra: 0505109
Robna marka: Roba na merenje
Količina: Kg.
Ukucajte željenu težinu: 0.1, 0.2, 0.25...
Načini plaćanja
Načini isporuke
Verzija za štampu
+ 381 11 26 94 315
Opis proizvoda:

Virak ili virkuta (Alchemilla vulgaris).

• svojstva:
Virak je poznat u narodu još pod virkuta, vrkuta, rosanica, biserka i plašt device Marije.
Ova biljka povoljno deluje kod širokog spektra tegoba: poremećaja menstruacije, belog pranja genitalnih tegoba i klimakterijuma. Sa hajdučicom - hajdučkom travom može da reguliše menstrualni ciklus početkom puberteta.
Koristi se i kao sredstvo za izbacivanje viška tečnosti, kao sredstvo za jačanje srca,  za negovanje rana - kod groznice zbog zapaljenja rane, kod zagnojenih rana. Čaj od virka se preporučuje i kao odlično sredstvo za prestanak krvarenja posle vađenja zuba.
Virak takođe pomaže kod malaksalosti i bolova u mišićima,kao i kod malokrvnosti.
Preporučuje se za zarastanje rana nakon porođaja, kod opuštenosti trbušnih mišića kod žena ili u slučaju sklonosti ka spontanom pobačaju, za ,,učvršćivanje'' ploda, i za jačanje materičnih ligamenata.
Virak je, u hajdučku travu, lek kod skoro svih ženskih bolesti i zajedno sa rusomačom pomaže kod ispadanja materice i  preponske kile.
Čaj je dobar i kod nesanice,oboleli od šećerne bolesti trebalo bi često da ga piju.

način upotrebe:
Pripremanje čaja: 1 puna kašičica virka popari se sa četvrt litre vrele vode i ostavi da kratko odstoji.
Dodatak kupki: uzme se  200 gr osušene ili nekoliko pregršti sveže biljke stavi se u kofu sa hladnom vodom, da prenoći. Sledećeg dana se zagreje i doda vodi za kupanje.

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.