Početna strana > Lekoviti dodaci ishrani

Vitamin B12 (50 kapsula)

Cena: 1732.00 rsd
Samo u maloprodaji
Šifra: 1410026
Robna marka: Terranova
Količina: Kom.
Načini plaćanja
Načini isporuke
Verzija za štampu
+ 381 11 26 94 315
Opis proizvoda:

pakovanje od 50 kampusla

Vitamin B12 500 µG kompleks (metilkobalamin).

•namena i upotreba:
Dodatak ishrani za odrasle sa vitaminom B12.
Jedna kapsula dnevno uz obrok.


• svojstva i aktivni sastojci:
B12 je posebno važan za zdravlje nervnih ćelija, za stvaranje DNK i RNK, genetskog materijala organizma. Vit B12 i folna kiselina su neophodni za stvaranje crvenih krvnih zrnaca, što utiče na snadbevanje organizma kiseonikom. Takođe utiče na imunu funkciju i na raspoloženje.

Stabilizovane pirinčane mekinje ( One su glavni nutritivni izvor B-vitamina, raznih aktivnih B- metabolita vitamina B i drugih nutrijenata koji podržavaju funkcije i / ili bioraspoloživost vitamina B grupe (kao što su magnezijum i cink) .

List Peršuna (obezbeđuje različite hranljive materije koje podržavaju funkciju i metabolizam B vitamina, a takođe su izvor folata, gvožđa i vitamina C, koji su neophodni zajedno sa B12 u formiranju hemoglobina)

List maslačaka

Koren lincure ( Lincura podržava oslobađanje želudačnog soka, koji sintetise unutrašnju faktor (jedinjenje koje je potrebno za crevnu apsorpciju vitamina B12)

Sok korena i herba cvekle ( Cvekla je posebno bogata folnom kiselinom i takođe je dobar izvor gvožđa, a oba su potrebna zajedno sa B12 za formiranje hemoglobina.

Koren đumbira ( Đumbir podržava oslobađanje želudačnog soka, koji nosi unutrašnju faktor (jedinjenje koje je potrebno za crevnu apsorpciju vitamina B12) *U želudcu se sintetiše tzv unutrašnji faktor, koji vezuje vitamin B12 iz hrane i omogućava njegovo usvajanje u tankom crevu. Nedostatak unutrašnjeg faktora ili kisele sredine u želudcu dovodi do deficita vitamina B12.

 
Blagi nedostatak ovog vitamina izaziva umor, gubljenje daha, dijareju, nervozu, trnjenje ruku i nogu, a ozbiljan nedostatak izaziva neuroloska oštećenja.

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.