Početna strana > Kozmetika i higijena

Vodica za ispiranje usta (nana, kamilica, žalfija, timijan, bosiljak) 100 ml

Cena: 576.00 rsd
Samo u maloprodaji
Šifra: 1212070
Robna marka: Stara planinska riznica
Nema na lageru
Kontaktirajte nas da proverite mogućnosti za naručivanje ovog proizvoda
Načini plaćanja
Načini isporuke
Verzija za štampu
+ 381 11 26 94 315
Opis proizvoda:

pakovanje od 100 ml

Aktivne supstance nane, kamilice, žalfije, timijana i bosiljka deluju antibakterijski, štite od upala grla i desni i pomažu u lečenju afti i ranica u ustima. Preventivno deluju protiv karijesa, sprečavaju nastanak kamenca i otklanjaju neprijatan zadah.

zemlja porekla: Srbija

•sastav i dejstvo:
Aqua, Mentha Piperita, Matricaria Chamomilla, Salvia Officinalis, Thymus Vulgaris, Ocimum Basilicum, Ethyl Alcohol, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Glycerine, Parfum, Citric Acid

Etarsko ulje nane sadrži mentol koji ima izraženo baketricidno dejstvo te je supsatnca pogodna za dezinfekciju. Mentol je uz to jak aromatik koji draži nerve, lako isparava i zbog toga hladi zbog čega je i blag anestetik.
Aktivne supstance kamilice (hamazulen, bisabolol i matricin) i timijana (timol i karvakrol) imaju izraženo antiseptičko i baktericidno delovanje. Sprečavaju upale i zapaljenja kože i sluzokože,  umiruju i osvežavaju kožu.
Dodatak žalfije pojačava antiseptičko dejstvo jer žalfija sadrži etarsko ulje koje je bogato tujonom, kamforom, a sadrži i tanine. Ima dokazano antimikrobno dejstvo na neke bakterije i gljivice (st. aureus, bac. subtilis, cand. albicans, esch. colli). Povoljno utiče na izlečenje raznih infekcija i rana.
Bosiljak sadrži eterična ulja, tanin, saponin, vitamine B1, C i karoten i daje jak, aromatičan miris.  Takođe ima antiseptička svojstva ali i svojstva konzervansa jer sprečava razvoj mnogih mikroorganizama i uništava ih.

•način upotrebe:

Aplikator napuniti vodom i u nju rastvoriti 15-20 kapi koncentrata. Rastvorom naprskati unutrašnjost usta, promućkati ili grgoljiti a zatim sadržaj ispljunuti.
 

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.