Sastojci

  • 3 šolje skuvane kanihue (možete koristiti i kinou, amarant, integralni pirinač ili kuskus)
  • 1 crni ili ljubičasti luk
  • dve šake pečenih pistaća
  • jedna šaka suvog grožđa
  • 1 do 2 kašičice karija
  • sok i korica jednog organskog limuna
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • malo soli
Prepare Time
Način pripreme:
Fino naseckajte luk i propržite ga na laganoj vatri, na maslinovom ulju, sve dok ne omekša i porumeni. Dodajte kari i sačekajte da začin otpusti fine arome. Tada dodajte suvo grožđe i pržite još malo. Sipajte ovu mešavinu u skuvanu kanihuu. Na tiganj dodajte pistaće, stalno mešajte još oko 5 minuta. U jelo dodajte pistaće, limunov sok, limunovu koricu. Posolite po potrebi.
Jelo je ukusno i toplo i hladno.
Potrebne sastojke možete da kupite u našoj internet prodavnici:
Kanihua (organski proizvod) 200 gr
Pistaći
Limun (organski proizvod) 500 gr
Maslinovo ulje
Kari 20 gr
*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.