Sastojci

  • 4 jaja
  • sir
  • kajmak
Prepare Time
Ispecite palačinke po receptu za palačinke od heljdinog brašna.

Umutite fil od 4 jaja i sira i kajmaka. Palačinke ređajte u dublju činiju: jedna palačinka, pa fil, pa palačinka... Na kraju prelijte sa filom koji vam je preostao i stavite da se zapeče u rerni.

Danas većina zlatarskih domaćica heljdopitu pravi na ovaj način. Njihove majke i bake heljdopitu su "razlivale" i ceo proces je bio, naravno, duži.

Potrebne sastojke možete kupiti kod nas:
Belo heljdino brašno (bez glutena) 1 kg
Suncokretovo ulje (organski proizvod) 500 ml
Sojino mleko - bez dodatog šećera 1 l
Morska so - rafinisana jodirana 1 kg
*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.