sastojci

  • Pirinač ili proso ili kinoa,
  • sočivo,
  • leblebije i/ili pasulj,
  • maslinovo ulje,
  • crni luk,
  • beli luk,
  • šargarepa,
  • morska nerafinisana so,
  • peršun ili sveža majčina dušica,
  • ovsene pahuljice,
  • prodinstano povrće,
  • malo integralnog brašna,
  • susamovo ulje.
Prepare Time
Ove pljeskavice možete da pravite i od pirinča ili prosa, umesto kinoe, kao i sa sočivom ili leblebijama, umesto pasulja.

Zagrejte kašičicu maslinovog ulja i propržite sitno seckanu glavicu luka, čen belog luka i jednu sitno rendanu šargarepu. Dodajte malo morske nerafinisane soli. Dodajte malo peršuna ili sveže majčine dušice.
Sameljite ½ šolje ovsenih pahuljica u blenderu. Dodajte tome prodinstano povrće, 2 šolje skuvanog i oceđenog pasulja po izboru (ili sočiva, leblebija) i 1 šolju skuvane i oceđene kinoe (ili integralnog pirinča, prosa).

Uključite blender i meljite masu za pljeskavice veoma kratko, tek da se sjedini. Važno je da se ne pretvori sve u pire, već da ima krupniju strukturu. Ako vam mešavina izgleda suviše vlažna, dodajte još malo ovsenih pahuljica.

Oblikujte oko 6 pljeskavica, uvaljajte ih u malo bilo kakvog integralnog brašna (pšenično, kukuruzno, heljdino), pa ih pržite na susamovom ulju na umerenom plamenu, oko 4 minuta sa svake strane.

Potrebne sastojke možete kupiti i u našoj internet prodavnici:
Kinoa BIO 200 gr
Razne vrste pirinča
Razne vrste pasulja
Sočivo planinsko Dupu BIO 200 gr
Veliki izbor maslinovog ulja
Ovsene pahuljice BIO 200 gr
Belo kukuruzno brašno 1 kg
Integralno kukuruzno brašno BIO 1 kg
Heljdino brašno sa Zlatara 1 kg
Ječmeno brašno BIO 1 kg
Susamovo ulje Mitoku 200 ml
*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.