Sastojci

  • 150 gr oljuštenih badema
  • 50 ml limunovog soka
  • pola čaše vode
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 2 čenja belog luka
  • 1 puna kašičica soli
Prepare Time duže od 60 minuta

Zagrejte vodu do ključanja, ugasite vatru. U vodu kratko ubacite bademe, na nekoliko minuta. Prospite vodu, oljuštite opnu sa badema. Bademe i sve ostale sastojke stavite u blender. Izmiksajte. U sito stavite parče gaze. Stavite sito nad zdelicu. U gazu sipajte izmiksane bademe. Zavežite gazu. Ostavite da odstoji u frižideru preko noći.




Grudu sira od badema izvadite nežno iz gaze i stavite u podmazanu zdelu a zatim u rernu zagrejanu na 180 stepeni. Pecite između 30 i 40 minuta. Prelijte začinjenim maslinovim uljem ili sa par kapi ljutog sosa. Uživajte u mirisu, strukturi i ukusu ovog pikantnog bademovog sira.




*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.