• Proizvodi
  • Saveti
  • Recepti
  • Prodavnice
  • Naša priča
  • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Zdravi napici
/
Čaj Kidney - za bubrege 100 g Lookin'fit
    Šifra: 505045

    Čaj Kidney - za bubrege 100 g Lookin'fit

    650 RSDkom

    Robna marka: Lookin'fit Zemlja porekla: Srbija Pakovanje: g

    o proizvodu

    Blagi ukus čaja ali snažno efikasan za regulisanje rada bubrega i bešike.

    svojstva

    Lookin’Fit Kidney Tea je biljna mešavina čaja čije se aktivno dejsto ispoljava u vidu podsticanja čišćenja i normalnog rada bubrega i bešike. Biljne droge iz ove mešavine sadrže flavonoide, saponine i etarska ulja koja imaju svojstvo da povećaju količinu urina.

    Fitoterapija uglavnom ima veoma dobre efekte na lečenje infekcija donjeg dela urinarnog sistema. Izvesne biljne supstance imaju antiseptično dejstvo jer se akumuliraju i eliminišu u urinarnom traktu. Nadalje, povećano isticanje urina, koje podstiču biljne droge, omogućava lakše čišćenje ili ,,ispiranje” urinarnog sistema, što ima povoljan efekat.

    Biljke kao što su peršun, zlatnica i rastavić samo su jedne od biljaka koje je nemačka Komisija E odobrila za lečenje kamena u bubregu. Ove biljke imaju antiseptična svojstva i sposobnost da povećaju alkalnost urina i zbog toga mogu da rastvaraju kamenčiće mokraćne kiseline u bubregu. U eksperimentalnim studijama utvrđeno je da fitopreparati proizvedeni od ovih biljaka mogu da utiču da uslovi za formiranje kamena u bubregu budu nepovoljni.

    Lekovita svojstva uve podstiču uglavnom od prisustva arbutina. Poznato je da se arbutin hidrolizuje u crevima, gde nastaje difenol koji se odmah oksiduje u hidrokvinon. Kada se apsorbuje, hidrokvinon se konjuguje i u obliku glukuronida i sulfata izlučuje u urin. Da bi se ispoljlo njihovo antiseptično dejstvo, urin mora biti alkalan (> pH 8 ) da bi se konjugati hidrolizovali i održala koncentraija hidrokvinona  > 60 µg/ml.

    Prema prirodnoj medicini bolesti prostate, upala prostate, uvećanje prostate i kancer prostate nastaju iz nekoliko razloga: pretereno konzumiranje i unos mlečnih proizvoda, preterano konzumiranje mesa, alkoholnih i gaziranih pića, nebezbedan i neselektivni seksualni život, urođena genetska slabost, česte prehlade i infekcije bešike, razna zračenja itd.

    Kidney Tea daje najbolje rezultate kada se upražnjava dijeta sa niskim unosom namirnica životinjskog porekla, a poželjno je i smanjiti unos svih kofeinskih i alkoholnih pića.

    Jedno pakovanje je dovoljno za 14 dana i u istom ciklusu se može se kombinovati sa Bowels Tea - laksativnim čajem..

    Lookin’Fit Kidney Tea kao biljni suplement ispoljava sledeća dejstva:

    • podstiče čišćenje i normalan rad bubrega i bešike
    • rastvara kamenčiće i pesak u bubregu
    • čisti urnirani trakt od virusa i bakterija
    • jača ćelije celog urinarnog trakta
    • olakšava mokrenje
    • pospešuje izlučivanje viška tečnosti iz organizma

    sastojci

    Kleka, beli slez, uva, zlatica, rastavić, peršun, kukuruzna svila, nana.

    način primene

    Stavite 2 supene kašike biljaka u 550-600 ml vode i ostavite potopljene preko noći. Ujutru dovesti vodu do ključanja, smanjiti temperaturu i krčkati 1 minut. Procediti i piti toplo. Ako i sledećeg dana pijete čaj, ne bacajte već ih vratite nazad u posudu i dodajte 1 supenu kašiku svežeg bilja u 550-600 ml vode. Pustite da odstoje potopljene tokom noći i ujutru ponovite ceo postupak. Nastavite sa dodavanjem novih biljaka na stare tokom tri dana, a onda bacite sve biljke pa pokušajte ponovo.
    Preporučeno doziranje: 2 šolje dnevno, pre obroka.

    napomena

    Kidney Tea se za najbolje rezultate koristi 28 dana u kontinuitetu i nakon toga se pravi pauza od 7 do 14 dana. Može se kombinovati sa svim Lookin'Fit čajevima, osim sa čajem Detox Tea. Koristiti samo prema uputstvu.