Čaj trava iva 80 g

Šifra: 0502024

 

175,00 RSD
- +
Vaša cena: 0.00RSD
Za više informacija možete nas kontaktirati putem e-mail adrese prodaja@biospajz.rs
Robna marka: IPLB Dr Josif Pančić
Zemlja porekla: Srbija
Pakovanje: 80 g

Trava iva koristi se kao gorko sredstvo za podsticanje apetita, olakšanje varenja i lučenja žuči i kao sredstvo za jačanje.


• svojstva:
Latinski naziv i familija Teucrium montanum L. (lamiaceae)


Biljka je u obliku niskog žbuna sa poleglim stabljikama, linearno-lancetastih po obodu celih listova, blago povijenih ka naličju. Listovi su na naličju prekriveni beličastim maljama. Cvetovi su grupisani u cvasti, na kratkim drškama, žućkaste krunice. Raste na suvim kečnjačkim kamenjarima i padinama brdsko-planinskog područja Južne Evrope i Male Azije. 


Kao lekoviti deo biljke koristi se : osušen nadzemni deo biljke (Teucrii montani herba). Herba trave ive sadrži flavonoide, gorke materije, tanine i etarsko ulje.

Koristi se kao gorko sredstvo za podsticanje apetita, olakšanje varenja i lučenja žuči i kao sredstvo za jačanje. U narodnoj medicini koriste se i kod bolesti organa za varenje i disajnih organa.


• način pripreme:    
Jednu kafenu kašičicu herbe trave ive preliti šoljom (200ml) ključale vode, ostaviti da stoji 15 minuta, procediti. Piti 2-3 puta dnevno po jednu šolju čaja pre obroka.


• za one koji žele da znaju više:   
U narodu je veoma poznata i poslovica kojom se upućuje na ivu kao veom dragocenu i moćnu biljku: ,,Trava iva, od mrtva pravi živa''.

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.
OR