Sastojci

Prepare Time

• sastojci:
Oko 150 gr tamne čokolade, 100 gr mlečne čokolade, 2 dl pavlake za kuvanje, 4-5 kašika kokica od amaranta.

postupak:
 1. Na suv, dobro zagrejan teflonski tiganj sipati 3-4 kašike amaranta i napraviti kokice. Mala zrna amaranta će  odmah početi da puckaju  i da se razleću, pa tiganj treba da bude poklopljen, i to najbolje metalnom mrežicom-poklopcem, da može da se vidi šta se događa ispod. Ostaviti sa strane.

2. Tamnu čokoladu istopiti na pari. Da bi praline imale sjaj istopljenu čokoladu treba ohladiti (temperirati) mešanjem. Četkicom premazati zidove modli i staviti u frižider na par minuta. Postupak ponoviti tri puta.

3. Zagrejati pavlaku skoro do vrenja, ubaciti izlomljenu mlečnu čokoladu, kokice od amaranta i mešati dok se čokolada ne istopi. Ohladiti.

Puniti modlice obložene stvrdnutom čokoladom, ali ne do vrha, i ponovo ostaviti da se ohladi.

Rastopiti preostalu čokoladu i zatvoriti pralinu. Ostaviti da se dooobro stegnu (najbolje preko noći), izvaditi. Poslužiti!

Zahvaljujemo gdji Magdaleni na divnom receptu. Originalni recept možete pročitati ovde.

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.