Sastojci

  • ½ šolje heljde
  • 4 do 5 šolja izvorske ili filtrirane vode
  • 1 mali luk, sitno seckan
  • morska so
  • 2 šolje sitno seckanog kupusa
  • 1 naseckana šargarepa
  • 2 kašike sitno seckanog svežeg peršuna
Prepare Time od 15 do 30 minuta

•sastav:
½ šolje heljde
4 do 5 šolja izvorske ili filtrirane vode
1 mali luk, sitno seckan
morska so
2 šolje sitno seckanog kupusa
1 naseckana šargarepa
2 kašike sitno seckanog svežeg peršuna

•način pripreme:

Heljdu 2 do 3 minuta blago pecite na suvom, srednje zagrejanom tiganju, dok ne zamiriše i postane svetlo smeđe boje.
Malo vode stavite u šerpu da zavri. Dodajte luk i par zrna soli i ostavite da se dinsta 3 do 4 minuta. Zatim dodajte preostalu vodu i povrće, osim peršuna, i sačekajte dok ne provri. Kada provri dodajte heljdu, poklopite i kuvajte na laganoj vatri petnaestak minuta, dok ne postane kremasta. Čorbu začinite solju i još desetak minuta ostavite da se vrlo lagano krčka. Pre služenja ukrasite sa malo sitno seckanog svežeg peršuna.
(Christina Pirello Cooking the whole food way)

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.