Diamel - prirodni voćni šećer sadrži fruktozu i sorbitol, koji ne povećavaju nivo šećera u krvi. Diamel se koristi kao i običan šećer. On reguliše probavu, vezuje vodu, pojačava peristaltiku creva. On se preporučuje u dijetama, za osobe koje pate od dijabetesa, za trudnice, decu, starije osobe.
• sastojci:
100 g proizvoda sadrži fruktozu (zaslađivač) i sorbitol (zaslađivač-E420) u jednakim količinama.
• energetska vrednost:
Energetska vrednost je 330 kCal na 100g proizvoda.
• svojstva:
Diamel je prehrambeni proizvod na bazi fruktoze i sorbitola koji se koristi kao sredstvo za zaslađivanje hrane i napitaka. Preporučuje se svim osobama kao zamena za konzumni šećer, a naročito dijabetičarima i osobama na dijetama. Poznato je da fruktoza i sorbitol nakon konzumiranja ne dovode do naglog skoka šećera u krvi jer njihov metabolizam ne zahteva insulin. Sorbitol prisutan u Diamelu reguliše probavu jer vezuje vodu i olakšava pražnjenje. Prekomerna upotreba može da izazove laksativni efekat.
Diamel ima 18% nižu energetsku vrednost od konzumnog šećera. U ishrani se koristi na isti način i u istoj količini kao konzumni šećer. Termostabilan je pa se može koristiti za pripremu hrane i napitaka pri povišenim temperaturama.
• način upotrebe:
Dnevno se može uzeti do 80g Diamela, ravnomerno raspoređeno u toku dana.
pakovanje od 250 g
zemlja porekla: Srbija
*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.