Dvopek od heljde i prosa (bez glutena) 110 g

Šifra: 4601043

 

160,00 RSD

Proizvod nije dostupan

Kontaktirajte nas da proverite mogućnost za naručivanje ovog proizvoda
Robna marka: Aleksandrija
Zemlja porekla: Srbija
Pakovanje: 110 g


• sastojci:
Integralno brašno od heljde (40 %), brašno od prosa (40 %), pirinčano brašno, kukuruzno brašno, biljna mast, dekstroza, pekarski kvasac, zgušnjivač (guar guma) i emulgator (sojin lecitin).energetske i hranljive vrednosti (100 g):
Energetske vrednosti 1358.2kJ/323.7kcal
Proteini 9.7 g, ugljeni hidrati 65.7 g, masti 3.0 g.
Gvožđe, Fe 2.1 mg, Fosfor, P 252.8 mg, Magnezijum, Mg 138.1 mg, Bakar, Cu 0.75 mg, Mangan, Mn 1.17 mg, Tiamin 0.22 mg, Riboflavin 0.28 mg, Niacin 4.7 mg, Vitamin B6 0.25 mg, Folna kiselina 46 μ.


• svojstva:
Hrskavi hranljivi dvopek od heljde i prosa proizveden je po originalnoj tehnologiji u posebnom režimu obrade i sušenja, od brašna od celog zrna heljde i prosa. Proizvod je lako svarljiv, i ima specifičan nutritivan sastav. Odličan je izvor  djetalnih vlakana, folne kisleine i kalcijuma iz prosa. Proso je bazna žitarica i ima nizak glikemijski indeks, što omogućava postepeno oslabađanje insulina iz pankreasa, te je proizvod pogodan i za dijabetičare. Pošto žitarice heljda i proso ne sadrže gluten ovaj proizvod je preporučljiv posebno osobama koje boluju od celijakije. Zbog niskog sadržaja masti pogodan je za dijetetski režim ishrane, a posebno se preporučuje sportistima, mladima i svima koji žele da se hrane kvalitetno i zdravo.  Dvopek od heljde i prosa je bogat proteinima, prehrambenim vlaknima, antioksidansima i esencijalnim aminokiselinama iz heljde, pre svega leucinom.
Specijalna vrsta hleba.


pakovanje od 110 g
zemlja porekla: Srbija

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.

Pitanja & Odgovori korisnika

Nije postavljeni nijedno pitanje!

Pitanje će biti vidljivo nakon moderacije