Ecostevia 200 g

Šifra: 2510003

 

599,00 RSD

Proizvod nije dostupan

Za dostupnost proizvoda i više informacija možete nas kontaktirati putem e-mail adrese internetprodavnica@biospajz.rs
Robna marka: Stevia market
Zemlja porekla: Grčka
Pakovanje: 200 g

Ecostevia 100 % prirodni stoni zaslađivač na bazi eritritola i steviol glikozida.


sastojci:
Zaslađivači: eritritol (E968) i steviol glikozidi (RebA98 %) (E960).


svojstva:
Ecostevia je vodeći grčki proizvođač koji nudi inovativne proizvode koji sadrže minimalno 98 % steviol glikozida dobijenog iz organski gajenih paragvajskih biljaka.


Ecostevia je garancija najboljeg ukusa ikada napravljenog, bez poznate već poznate gorčine prilikom konzumiranja zaslađivača drugih brendova na bazi stevije.


Ecostevia je garancija za prirodni zaslađivač kome se veruje svim čulima 100 %.


Ecostevia je garancija da u sastavu nema fruktoze, dekstroze, agave, maltodekstrina i ostalih visoko kaloričnih i nezdravih zaslađivača. Nema aspartama, saharina, glicerina.


Ecostevia je jedini brend koji je najnovijom tehnološkom inovacijom učinio mogućim  transformaciju praha steviol glikozida u kristalnu strukturu sa 0 kalorija i 0 glikemijskim indeksom, koja je time pogodnija i praktičnija za upotrebu i merenje prilikom zaslađivanja napitaka, kuvanja ili pečenja.


Pogodno za ishranu dijabetičara, ljudi na dijetetskom režimu ishrane i svima koji ne žele više da konzumiraju šećer iz bilo kog razloga, ali vole sladak ukus hrane.


Stevija je biljka poreklom iz Južne Amerike. U Paragvaju ovu biljku su nazvali “Ka’aHe’e”, što znači slatki list u dijalektu domorodaca.


Ekstrakt lista se vekovima koristio kao alternativna zamena za šećer, kao i u lečenju niza zdravstvenih problema.


Stevija je vremenom postala popularan izbor kod proizvođača hrane zbog sve šire svesti pojedinaca, odnosno potrošača o štetnom dejstvu belog šećera i time većom potražnjom za hranom koja sadrži minimum kalorija i ugljenih hidrata.


Popularnost biljke raste i ono što je sa stevijom započeto pre par hiljada godina od strane domorodaca u Paragvaju i Brazilu, danas se nastavlja širom sveta.


Ključne tačke:  • Korisna biljka, botaničko ime Stevia Rebaudiana , čije malo lišće sadrži vitamine i minerale koje ni jedan veštački zaslađivač nema

  • Sadrži minerale i mikroelemente kao što su hrom, magnezijum, mangan, kalijum, selen, cink, B vitamin, naročito nijacin.

  • Sadrži Steviozide i Rebaudiozide koji su 200-300 puta slađi od šećera

  • Ne doprinosi razvoju karijesa niti gljivičnih infekcija

  • Metaboliše se u organizmu bez značajnog povećanja nivoa šećera u krvi, tj. bez dodatne proizvodnje insulin, idealna za ishranu dijabetičara

  • Nema nikakvih negativnih efekata na ljudsko zdravlje

  • Može se koristiti za saslađivanje bilo kojih napitaka i hrane, termostabilna je i ne menja strukturu i svojstva na visokim temperaturama (pića, kolača, torti, džemova, kompota


način primene:
Namenjeno za zaslađivanje hrane: stoni zaslađivač, 1 g Exostevia stonog zaslađivača zamenjuje po slatkoći 5 g (kašičicu) šećera (1:5).


pakovanje od 200 g
zemlja porekla: Grčka

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.