Golica sirova

Šifra: 3006001

 

650,00 RSD
- +
Vaša cena: 65.00RSD
Robna marka: Roba na merenje
Zemlja porekla: Srbija
Pakovanje: 1 kg

Roba na merenje.


•sastojci:
Golica sirova - oljušteno bundevino seme.


•energetske i nutritivne vrednosti (100 g):
Energetska vrednost 2324 kJ/ 561 kcal
Ulje 44.32 g, proteini 35.01 g, zasičene masne kiseline 8.65 g, ugljeni hidrati 1.54 g, šećeri 1.02 g, dijetetska vlakna 7.89 g, so 0.005 g.


• svojstva:
Golica ili semenke bundeve, sadrže dosta belančevina, ugljenih hidrata i masti, zatim vitamina B1, B2 i niacin,  minerala (najviše ima fosfora i gvožda), kao i niz zaštitnih i lekovitih sastojaka, od celuloze i pektina do fitosterina itd.
Koštice bundeve, oguljene ili pečene odlično su sredstvo protiv crevnih parazita, plod bundeve preporučuje kao diuretik, za izbacivanje suvišne vode iz organizma, naročito kod ljudi obolelih od reume, gihta, zapaljenja bubrega ili bešike. Smatra se i da je odlična dijetalna hrana za gojazne osobe, dijabetičare (ako se tokom pripreme ne zaslađuje), kao i osobe sa oboljenjima želudca i tankog creva ili one koji pate od krvavih proliva. Seme bundeve je, takođe, lekovito i najčešće se preporučuje kao efikasno i neškodljivo sredstvo protiv dečjih glista i pantljičare.
Seme bundeve olakšava tegobe obolelih od prostate koji treba da ga jedu svakodnevno.


zemlja porekla: Srbija
napomena: Trudimo se da redovno ažuriramo podatke na sajtu, ali napominjemo da se za pojedinačne artikle robe na merenje dobavljači i zemlje porekla veoma često menjaju, pa podaci na sajtu možda neće uvek odgovarati realnom stanju. Nastojimo da sam kvalitet namirnica bude uvek što bolji i da ne varira.

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.
OR

Pitanja & Odgovori korisnika

Nije postavljeni nijedno pitanje!

Pitanje će biti vidljivo nakon moderacije