Integralno heljdino brašno 500 g

Šifra: 0413016

 

129,00 RSD

Proizvod nije dostupan

Za dostupnost proizvoda i više informacija možete nas kontaktirati putem e-mail adrese internetprodavnica@biospajz.rs
Robna marka: Lučar
Zemlja porekla: Srbija
Pakovanje: 500 g

Integralno heljdino brašno, mlinski proizvod od heljde, je bogato rastvorljivim vlaknima, koja redukuju loš holesterol u krvi i odličan su saveznik u dijetama.

•sastojci:
Proizvod dobijen mlevenjem celog zrna oljuštene heljde.
Fizičko-hemijska svojstva: sadržaj vode maks. 15 %, stepen kiselosti maks. 4, pepeo maks. 2.5 % (računato na suvu materiju).
Alergen info: Moguće je prisustvo glutena u tragovima.

•energetske i nutritivne vrednosti (za 100 g):
Energetske vrednosti 1700kJ/405kcal.
Masti 3.1 g od kojih zasićene masne kiseline 0.2 g, ugljeni hidrati 74.2 g, od kojih šećeri 3.6 g, vlakna 7.2 g, proteini 20.1 g, so 0.1 g.
*RU - referentni unos za prosečnu odraslu osobu (8400KJ/2000kcal)


•svojstva
Heljda, ajdina ili crna pšenica (crno žito), kako je još nazivaju, dolazi sa severoistoka Azije. Heljdino integralno brašno za ljudsku ishranu dobija se mlevenjem celog zrna heljde, pa time zadržava gotovo sva pozitivna svojstva koja zrno heljde sadrži u izobilju. Po svojoj prirodi, ovo brašno ne sadrži gluten, nije mnogo kalorično i veoma se brzo i lako vari.

Ovo brašno ima uravnotežen aminokiselinski sastav, pomaže kod malokrvnosti i efikasna je zaštita od efekta radijacije. Najvredniji sastojak heljdinog brašna su proteini, kojih ima od 11-15 %.

Vitamini B kompleksa iz heljde pospešuju memoriju, o čemu svedoči i činjenica da heljdu u Rusiji nazivaju hranom studenata. Integralno heljdino brašno je bogato rastvorljivim vlaknima, koja redukuju loš holesterol u krvi i odličan su saveznik u redukcionim dijetama (pomažu organizmu da se oslobodi suvišnih kilograma) i čuvar vitke linije. Vitamin P iz heljde pomaže u regulisanju visokog krvnog pritiska. Oligoelementi kao što su magnezijum, gvožđe, cink i kalcijum daju energiju kako telu (naročito kod jačih fizičkih napora i rekonvalescencije), tako i umu.

pakovanje od 500 g
zemlja porekla: Srbija

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.