sastojci

  • testo:  420 gr brašna, 150-200 ml vode, 150 ml kukuruznog ulja,  1 kašika pirinčanog slada, prstohvat morske soli
  • nadev: 1.5 kg jabuka,  200 ml vode, 100 gr mlevenih badema, 2 kašike pirinčanog slada,  20 gr kukuruznog skroba
Prepare Time od 30 do 60 minuta

Zdravo, a verujte nam i ukusno!


•sastav:
testo:  420 gr brašna, 150-200 ml vode, 150 ml kukuruznog ulja,  1 kašika pirinčanog slada, prstohvat morske soli

nadev: 1.5 kg jabuka,  200 ml vode, 100 gr mlevenih badema, 2 kašike pirinčanog slada,  20 gr kukuruznog skroba

•način pripreme:
Oljuštiti jabuke, iseći ih na listove, preliti ih vodom i dinstati dok ne omekšaju na laganoj vatri. Zatim dodati bademe, pirinčani slad i ohladiti. U ohlađenu smesu dodati kukuruzni skrob.
Od brašna, vode, ulja, pirinčanog slada i soli umesiti glatko testo i podeliti ga na pola. Polovinu testa razviti i staviti na uljem namazan pleh i peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta. Polupečeno testo izvaditi, na njega rasporediti nadev i prekriti drugom polovinom razvučenog testa. Sve to peći na istoj temperaturi oko 20 minuta.

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.