sastojci

  • 130 gr brašna
  • prašak za pecivo
  • 1 gr soli
  • 20 gr mlevenog lešnika, badema ili kikirikija
  • 1/4 kašičice sode bikarbone
  • 3 jaja
  • 140 gr smeđeg šećera
  • 120 ml maslinovog ulja
  • 1/4 kašičice soli
  • 170 gr narendane bundeve
Prepare Time od 30 do 60 minuta

• sastojci:
130 gr brašna, prašak za pecivo, 1 gr soli, 20 gr mlevenog lešnika, badema ili kikirikija, 1/4 kašičice sode bikarbone, 3 jaja, 140 gr smeđeg šećera, 120 ml maslinovog ulja, 1/4 kašičice soli, 170 gr narendane bundeve.

• način pripreme:
Namazati puterom ili nauljiti dublji pleh za pečenje, dimenzija 10x20cm. Uključiti rernu da se greje, na 175 C.
Pomešati brašno, lešnike ili bademe, i sodu bikarbonu.
Pomešati jaja, šećer, ulje i so. Umešati ovu smesu u smesu brašna i oraha. Dodati narendanu bundevu. Dobro pomešati.
Sipati smesu u pripremljen, namazan pleh. Peći u rerni oko 35 do 50 minuta. Izvaditi i ostaviti 10-ak minuta da se stegne.

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.