Kore od heljdinog brašna - za gibanicu 500 g

Šifra: 3703004

 

140,00 RSD
- +
Vaša cena: 0.00RSD
Robna marka: BioHeljda
Zemlja porekla: Srbija
Pakovanje: 500 g

• sastojci: 
Kore od heljde.
Alergen info: Gluten.


• energetske i hranljive vrednosti (za 100 g): 
Energetske vrednosti 1133.4kJ/267.4 kcal.
Sirovih proteina 8.99 %, ugljenih hidrata 53.83 %, ukupno šećera 1.17 %, masti 0.94 %, natrijum-hlorida (So) 0.24 %, vitamin A 0 %, vitamin C 0 %, kalcijuma 249.01 mg/Kg, gvožđa 16.38 mg/Kg.
Sadržaj dijetetskih vlakana 3.83 g/100 g ne uključujući frakcije manje molekulske mase.
Masnih kiselina 0-20 g/100 g.


• svojstva: 
Kore za gibanicu sa heljdinim brašnom su proizvod dobijen tradicionalnim načinom proizvodnje, što im daje poseban ukus i kvalitet za lako upijanje nadeva. Osim gibanice, moguće je praviti i druge pite sa željenim nadevima. Pakovanja su od 500 g a kore su zaštićene, što ih čini polutrajnim proizvodom sa rokom upotrebe do šest meseci na +8⁰C.


• recept:  
Sastojci za pitu: 500 g Bio Heljda kora, 250 g heljdinog zrna, 9-10 struka praziluka, mleveni biber, ulje i začin.
250 g heljdinog zrna obariti. Praziluk dobro očistiti, iseći na kolutiće i propržiti na ulju. Zatim u to dodati obarenu heljdu, mleveni biber, so i začin. Dinstati zajedno 10 min na tihoj vatri. Ređati po dve kore, a svaku prskati uljem. Na svaku stavljati nadev i urolati. Sa ostalim korama i nadevom postupiti isto. Rolne staviti u podmazan pleh, premazati uljem i peći oko 30 minuta u rerni na 200°C.


• način upotrebe:  
10 minuta pre upotrebe otvoriti pakovanje radi omekšavanja kora.
Pakovano u zaštićenoj atmosferi. Pasterizovan proizvod.


pakovanje od 500 g
zemlja porekla: Srbija

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.
OR

Pitanja & Odgovori korisnika

Nije postavljeni nijedno pitanje!

Pitanje će biti vidljivo nakon moderacije