sastojci

  • paškanat
  • beli pasulj
  • cimet
  • đumbir
  • svetlo susamovo ulje
  • beli luk
Prepare Time od 30 do 60 minuta

•sastav:
Paškanat, beli pasulj, cimet, đumbir, svetlo susamovo ulje, beli luk.

•način pripreme:
Ovo je veoma jednostavno, a istovremeno i veoma neobično jelo. Prirodna slatkoća paškanata i belog pasulja se odlično slaže sa aromom cimeta, đumbira i limuna.

Potopite beli pasulj u vodu da odstoji preko noći i nabubri. Prospite vodu od natapanja i dolijte svežu vodu – da je bude oko 2 puta više nego što ima pasulja. Isecite na krupne komade paškanat, da ga ima u istoj zapremini kao i pasulja. Dodajte paškanat pasulju, zatvorite sve u ekspres lonac i kuvajte 40 minuta. Otvorite lonac, posolite i kuvajte još 15 minuta, bez obzira da li je pasulj mekan ili nije – kuva se zbog soli, koja ne valja da se jede „živa“.

Dodajte prstohvat cimeta i malo soka isceđenog iz sveže narendanog đumbira. Dodajte zatim malo svetlog susamovog ulja, kao i seckani čen belog luka. Kada se jelo prohladi, ispasirajte sve štap mikserom ili u blenderu, pa servirajte sa par kapi limuna, posuto peršunom ili vlašcem, uz hrskavu tanku proju ili crni hleb.

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.