• Proizvodi
  • Saveti
  • Recepti
  • Prodavnice
  • Naša priča
  • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Osnovne namirnice
/
Integralno kukuruzno brašno (organski proizvod) 400 g Gold
Bio Spajz/
Integralno kukuruzno brašno (organski proizvod) 400 g Gold
    Šifra: 201031

    Integralno kukuruzno brašno (organski proizvod) 400 g Gold

    82 RSDkom

    Robna marka: Gold Zemlja porekla: Srbija Pakovanje: g

    nutritivne vrednosti

    na 100g
    energetska Vrednost Kcal
    358
    energetska Vrednost KJ
    1514
    masti
    3.64g
    - mononezasićene masti
    --
    - polinezasićene masti
    --
    - zasićene masti
    0.5g
    ugljeni hidrati
    71.18g
    - šećeri
    1.61g
    vlakna
    --
    proteini
    7.4g

    o proizvodu

    Kukuruzno integralno brašno (organski proizvod). Organsko integralno kukuruzno brašno se dobija mlevenjem celog zrna kukuruza. 

    svojstva

    Organsko integralno kukuruzno brašno sadrži dugu listu hranljivih supstanci. Ono je izvor nijacina, tijamina, riboflavina, pantotenske kiseline, folata i vitamina B6, E i K. Sadrži 18 aminokiselina i vrednih minerala, kao što su magnezijum, fosfor, kalijum, cink, bakar, mangan i selen.

    Brašno od celog zrna kukuruza se kreće kroz creva brže od ostalih vrsta hrane, što smanjuje količinu otpadnih materija koje ostaju unutar tela. Druga korist od konzumiranja kukuruznog brašna je ta što čini ćelije u debelom crevu jačima, a takođe pojačava i antioksidativno delovanje. Kada se brašno od kukuruza uključi u ishranu, dolazi do poboljšanja imuniteta. Konzumiranje celih zrna kao što je kukuruzno zrno može da donese i korist u smislu srčanog i cirkulatornog zdravlja, a cela zrna smanjuju holesterol. Kukuruzno brašno može da spreči i debljanje jer sadrži vlakna i složene ugljene hidrate. 

    sastojci

    Brašno od celog zrna kukuruza (organski uzgajanog) 100 %.
    Vlaga maks. 15%, pepeo maks. 2%, kiselinski stepen maks. 4%.

    način pripreme

    Jednu zapreminu palente preliti sa 1-2 zapremine ključale vode ili biljnog mleka i brzo zamešati. Po želji dodati soli ili šećera.
    Sadržaj soli je isključivo posledica prirodno prisutnog natrijuma.