Integralno kukuruzno brašno (organski proizvod) 400 g

Šifra: 0201031

 

70,00 RSD
- +
Vaša cena: 0.00RSD
Robna marka: Gold
Zemlja porekla: Srbija
Pakovanje: 400 g

Kukuruzno integralno brašno (organski proizvod). Organsko integralno kukuruzno brašno se dobija mlevenjem celog zrna kukuruza. 


• sastojci:
Brašno od celog zrna kukuruza (organski uzgajanog) 100 %.
Vlaga maks. 15%, pepeo maks. 2%, kiselinski stepen maks. 4%.


• svojstva:
Organsko integralno kukuruzno brašno sadrži dugu listu hranljivih supstanci. Ono je izvor nijacina, tijamina, riboflavina, pantotenske kiseline, folata i vitamina B6, E i K. Sadrži 18 aminokiselina i vrednih minerala, kao što su magnezijum, fosfor, kalijum, cink, bakar, mangan i selen.


Brašno od celog zrna kukuruza se kreće kroz creva brže od ostalih vrsta hrane, što smanjuje količinu otpadnih materija koje ostaju unutar tela. Druga korist od konzumiranja kukuruznog brašna je ta što čini ćelije u debelom crevu jačima, a takođe pojačava i antioksidativno delovanje. Kada se brašno od kukuruza uključi u ishranu, dolazi do poboljšanja imuniteta. Konzumiranje celih zrna kao što je kukuruzno zrno može da donese i korist u smislu srčanog i cirkulatornog zdravlja, a cela zrna smanjuju holesterol. Kukuruzno brašno može da spreči i debljanje jer sadrži vlakna i složene ugljene hidrate. 


• način pripreme:
Jednu zapreminu palente preliti sa 1-2 zapremine ključale vode ili biljnog mleka i brzo zamešati. Po želji dodati soli ili šećera.
Sadržaj soli je isključivo posledica prirodno prisutnog natrijuma.


• hranljive i energetske vrednosti (za 100 gr proizvoda):
Energetska vrednost 1514 kJ/358 kcal.
Masti 3.64 g od toga zasićene masne kiseline 0.5 g, ugljeni hidrati 71.18 g od toga šećeri 1.61 g, belančevine 7.4 g, so <0,001 g.


 

 

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.
OR

Pitanja & Odgovori korisnika

Nije postavljeni nijedno pitanje!

Pitanje će biti vidljivo nakon moderacije