sastojci

  • oko 4 šolje vode
  • kukuruz, listovi i ,,svila”
  • kuvati bez soli
Prepare Time do 15 minuta

Ovo nije neki ,,pompezni" recept. Ideja je da se kuva na nov i zdraviji način. Mnogi bacaju listove i kukuruznu "svilu" kada čiste kukuruz, a oba dela su vrlo zdrava. Samo mala promena u kuvanju kukuruza dovoljna je da obrok učinite zdravijim.

način pripreme:
Oljuštite samo uvele listove kukuruza. Prokuvajte malo vode, ne previše, kukuruz ne mora da bude potpuno potopljen. Dakle, oko 4 šolje vode prokuvate i ubacite kukuruz, listove i ,,svilu”. Kuvajte bez soli!
Poklopite i kuvajte 3 minuta. Otklopite, okrenite kukuruze, pa poklopite opet i kuvatje još 2-3 minuta.
Servirajte kukuruz preliven umeboši sirćetom, zajedno ili odvojeno sa vodom od kuvanja. Voda od kuvanja je odličan čaj za bubrege i bešiku, a i ukusna je.

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.