Hladno ceđeno laneno ulje 250 ml

Šifra: 2011006

 

321,00 RSD

Proizvod nije dostupan

Za dostupnost proizvoda i više informacija možete nas kontaktirati putem e-mail adrese internetprodavnica@biospajz.rs
Robna marka: Ecovital
Zemlja porekla: Srbija
Pakovanje: 250 ml

Bogato omega 3 nezasićenim masnim kiselinama. Koristi se samo na hladno, bez termičke obrade, za prelivanje salta i pripremljenih jela.


•energetske i nutritivne vrednosti (100 g):
Energetske vrednosti 3700kJ/900kcal.
Masti 99.9 g, zasićene masti 9.9 g, mononezasićene masti 20.2 g, polinezasićene masti 69.8 g.


•svojstva:
Laneno ulje dobija se postupkom presovanja na hladno sirovog semena Lana (Linum usitatissimum) domaćeg porekla. Seme koje cedimo dolazi iz Srema, sela Putinci od Poljoprivrednog gazdinstva Kosanović i iz sela Batrovci od poljoprivrednog gazdinstva Pupić.
Zbog visokog sadržaja omega 3 masnih kiselina ulje ima svoju prirodnu nestabilnost i kraćeg je roka upotrebe, te ga iz tog razloga proizvodimo prema dinamici potražnje na mesečnom nivou. Sveže i čisto laneno ulje ima prijatan miris i ukus, koji dosta podseća na miris i ukus morske ribe i to zahvaljujući omega 3 masnim kiselinama.
Reguliše odnos dobrog i lošeg holesterola
Snižava šećer u krvi
Utiče na zdravlje srca i krvnih sudova
Utiče na razvoj i rad mozga i vida
Snižava trigliceride i indeks ateroskleroze
Reguliše visok krvni pritisak
Izrazito jača imunitet


•način primene:
U terapeutske svrhe koristi se 3 puta dnevno po supenu kašiku u periodu od 4 do 6 meseci, a kasnije nastaviti sa 1 kašikom dnevno.
Preporučujemo hladno presovano laneno ulje jer se sa nerafinisanim lanenim uljem ne postiže isti efekat u određenom vremenskom period.
Tačka dimljenja lanenog ulja je 107°C i kao takvo se koristi samo na hladno, ne za kuvanje i pečenje. Najbolje ga je čuvati u frižideru.


• o proizvođaču:
Proizvodi i pakuje Ecovital iz Šida.

pakovanje od 250 ml
zemlja porekla: Srbija

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.