Glina u prahu 150 g

Šifra: 1409001

 

484,00 RSD
- +
Vaša cena: 0.00RSD
Za više informacija možete nas kontaktirati putem e-mail adrese prodaja@biospajz.rs
Robna marka: Shenemil
Zemlja porekla: Srbija
Pakovanje: 150 g

Lekovita Shenemil glina u prahu - za unutrašnju upotrebu. Sa oligoelementima i antioksidantima za detokcikaciju.

•svojstva:
Hemijski sastav: Si02 51.82 %, Ti02  0.34 %, Al2 02 26.86 %, Fe2 02 2.30 %, Mn0 1.27%, Ca0 1.44 %, Na20 0.75, K20 2.07 %, Vlaga 13.15 %, Se trag.

Delovanje:
eliminacija toksičnih metala kaošto su olovo, bizmut, kadmijum, živa i dr.,
eliminacija masnih naslaga u crevima, tkivu, krvi i limfi,
regeneracija oštećene sluzokože crevne flore,
smanjuje radioaktivnost tela, pre svega izazvanu radijumom i stroncijumom,
čišćenjem krvi stimuliše rad koštane srži, osvežava hormonske žlezde, pre svega tiroidu i nadbubrežne žlezde,
nadoknađuje oligoelemente u telu,
eliminiše višak žučnih kiselina iz debelog creva,
deluje na uravnoteženje kiselo-baznih procesa u organizmu, pre svega na alkalotvorne procese,
eliminiše gasove u crevnoj flori (metan, amonijak, vodonik, vodonik sulfide, dr.),
pozitivno deluje na preraspodelu vode u organizmu,
svojim gelastim - želatinoznim stanjem omogućuje apsorpciju hrane u tankom crevu,
čisti jetru od otrova,
usaglašava krvni i limfni tok tečnosti-elektrolita,
reguliše krvni pritisak,
smanjuje i eliminiše (sa kombinovanjem hrane) mladalačke promene na licu u obliku masnih  bubuljica, akni, mitisera i sl.


•način primene:
Važna napomena: Glinu ne treba pripremati u metalnim sudovima i metalnim priborom. Jednom korišćena glina nije za pijenje, ali se njome može zalivati cveće, jer vezuje vodu i usporava zasušivanje površinskog sloja zemlje. Glina se koristi pola sata pre jela ili 2-3  sat posle jela (laganijeg obroka), nikada za vreme varenja, osim u slučaju trovanja.


Detoksikacija
Uveče u čaši sipati (2 dcl) vode i nad njom sipati jednu punu kafenu kašičicu gline (drvenom ili plastičnom) i poklopiti. Ne mešati jer će glina sama postepeno pasti na dno čaše. Prvih nedelju dana, ujutru piti na prazan stomak (pola sata pre jela) samo vodu, tj. bistri deo. Može se postepeno piti i deo taloga u cilju prilagođavanja organizma. Sledeće tri nedelje, ujutru, piti vodu i glinu, prethodno promešanu. Posle pauze od jedne nedelje nastaviti terapiju glinom 3 - 4 nedelje tako što se pije i voda i glina. Terapija od 6 - 7 nedelja se preporučuje obavezno na prelazu dva godišnja doba, a zatim 10 dana mesečno. Starije i senzitivnije (osetljivije) osobe predviđenu dnevnu dozu treba da podele na 3 dela sa malo više vode. Ovo je preporuka koja je važila kada je u hrani bilo znatno manje dodataka - aditiva. Sada se granica korišćenja gline pomera shodno karakteru hrane koju konzumiramo.

Glina se može potopiti i u većem sudu, tj. u litar vode sipati pet kašičica gline. Posle aktiviranja - odležavanja, glina se promućka u flaši i sipa u čašu neposredno pre pijenja. Ovo je veoma značajno kada zaboravljamo uveče da potopimo glinu, ili pak idemo na put.

Akutna stanja: Kod akutnih stanja (pijanstva, bolova, trovanja, opstipacije, proliva, kolitisa, visokog krvnog pritiska, posoperativnih zahvata, izrazite nervoze, želudačnih promena i reumatoidnih oboljenja) piti glinu 3 puta dnevno pola sata pre jela.

•o proizvođaču:
Shenemil je privatna firma bazirana na porodičnoj tradiciji. Proizvodnja kozmetičkih i nutritivnih proizvoda su osnovna delatnost kojom se Shenemil uspešno bavi dugi niz godina. Svi proizvodi nastali su po tehnologiji Prof.dr. Staniše Stojiljkovića redovnog profesora na Tehnološkom fakultetu u Leskovcu i predavača u oblasti Ekologija organizma u okviru Alternativne medicine.


pakovanje od 150 g
zemlja porekla: Srbija

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.
OR