Kupko emulzija za detoksikaciju 500 ml

Šifra: 1205019

 

270,00 RSD
- +
Vaša cena: 0.00RSD
Za više informacija možete nas kontaktirati putem e-mail adrese prodaja@biospajz.rs
Robna marka: Shenemil
Zemlja porekla: Srbija
Pakovanje: 500 ml

•sastojci: 
Voda, glina, uljni ekstrakti lekovitog bilja – neven, kamilica, matičnjak, lavanda, šipurak i dr.


•svojstva:
Kupko je glina u obliku gela pripremljena specijalnom tehnologijom koja je veoma efikasna za uklanjanje potkožnih toksina, a istovremeno ne dozvoljava isušivanje kože. Kupko je emulzija, jer sadrži uljne ekstrakte nevena, kamilice, sušene šargarepe, šipurka i dr. Voda, glina, so i uljni ekstrakti bilja imaju efekat detoksikatora organizma bez isušivanja kože. Koža posle kupanja ima blago mastan izgled. Ovom kombinacijom voda u kadi povećava svoju konduktivnost što intenzivira efekat detoksikacije.
Soda bikarbona oslobađa ugljen-dioksid, koji ulazi u organizam i blagotvorno deluje na metaboličke procese.

Večernja kupka u toploj vodi, sa dodatkom gline i soli podstiče razmenu materija, krvotok, varenje, smiruje od dnevnih stresova, osvežava kožu. Kako prof dr Staniša Stojiljković navodi, objašnjavajući lekovitost čiste gline, glina velike čistoće korišćena pri kupanju može zaista izvući otrovne hemikalije kroz pore kože.

Poznato je da ekstremne količine gline pri kupanju pomažu detoksikaciju tela od nekoliko teških metala. Joni silicijuma gline stvaraju koloidne sisteme sa električnim nabojem. Silicijumov koloidni sistem, zahvaljujući svom specifičnom električnom punjenju, ima svojstva da privlači, zadržava, uništava i izbacuje iz organizma viruse, patogene mikroorganizme i njihove otrovne produkte. Ova pojava podseća na tzv. oligodinamički efekat, kada se pozitivni joni spajaju sa aktivnim centrima bakterija (koje imaju negativan naboj-elektrisanje) na površini mikrobnih ćelija. Samim tim blokiraju se aktivni centri bakterije, preko kojih ona ostvaruje razmenu materije i energije sa okolnom sredinom, što uništava patogene mikroorganizme. Virusi gripa, hepatitisa, poliartritisa, reumatizma, disbakterioze – kandide, konidije, hlamidije, kvasac i drugi štetni mikroorganizmi uvlače se u kolidne rastvore silicijuma i uništavaju se ne samo u krvi, nego i u crevima.

Kada u našem organizmu ima dovoljno silicijuma, on je sigurno zaštićen od virusa i mikroparazita. Ako ga nema, treba ga dopunjavati. Najbrži način popune tela silicijumom je uzimanje kolidne bele gline. Kada je organizam popunjen silicijumom jetra se bolje čisti – može da rastvara tvrdo kalcijevo kamenje. Praksa nam ukazuje da se posle burnih kulinarskih slavlja organizam prehladi ili nastaju genitalni problemi. Kada se nepravilnom i obimnom ishranom naruši količinski i kvalitetni sastav probiotika, dolazi do narastanja i razvoja patogenih mikoorganizama. Javlja se disbakterioza, a sa njom i mnoga ozbiljna oboljenja čak i ona onkološka.

•način upotrebe:
250ml do 500 ml kupka i 1 – 1.5 kg kuhinjske soli se sipaju u kadu temperature vode oko 39ºC u kojoj treba da ostanemo 30-40 minuta, sa kratkim prekidima ako nam je to potrebno. Pre upotrebe bocu dobro promućkati.

Važna napomena: U kadu ulaziti najmanje 2-3 sata nakon obroka (večere)!

Posle 15 minuta od potapanja u kadu možemo sipati 50 g sode bikarbone, i to ponoviti posle 15 minuta još jednom. Srčani bolesnici i asmatičari se takođe mogu potapati u kadi sa nešto nižom temperaturom vode do 38ºC i sa češćim prekidima se u njoj zadržavati.
Ako nemate kadu onda treba potapati noge jednom do dva puta dnevno u toploj vodi (po pola sata) SA 100 grama soli, dva dotri zatvarača kupka i jednom kafenom kašičicom sode bikarbone (koja se ubacuje 5 minuta po potapanju).

•za one koji žele da znaju više:
Shenemil je privatna firma bazirana na porodičnoj tradiciji. Proizvodnja kozmetičkih i nutritivnih proizvoda su osnovna delatnost kojom se Shenemil uspešno bavi dugi niz godina. Svi proizvodi nastali su po tehnologiji Prof.dr. Staniše Stojiljkovića redovnog profesora na Tehnološkom fakultetu u Leskovcu i predavača u oblasti Ekologija organizma u okviru Alternativne medicine.


pakovanje od 500 ml
zemlja porekla: Srbija

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.
OR