Valerijana kapi 30 ml

Šifra: 1413010

 

235,00 RSD
- +
Vaša cena: 0.00RSD
Za više informacija možete nas kontaktirati putem e-mail adrese prodaja@biospajz.rs
Robna marka: Sinefarm
Zemlja porekla: Srbija
Pakovanje: 30 ml

Koren valerijane (Valerianae rhizom cum radicibus) sadrži aktivne materije, tzv. valepotrijate, koji deluju sedativno na centralni i vegetativni nervni sistem. Takođe sadrži i male količine alkaloida. Valerijanska kiselina deluje spazmolitički i relaksirajuće na glatku muskulaturu te se može koristiti kod crevnih i žučnih kolika, dismenoreje i drugo. Smanjuje uznemirenost, razdražljivost, uspostavlja normalan ritam sna, otklanja strah i povoljno deluje kod poremećaja koncentracije  i tzv. ,,nervoze srca''. Valerijanu je potrebno koristiti duže, jer postepeno razvija lekovite efekte.

•sastojci:
Vodeno-alkoholni ekstrakt rizoma sa korenjem valerijane 1:4 (Valerianae rhizoma cum radicibus)*.
*Dnevne potrebe nisu ustavnovljene.

•energetske i nutritivne vrednosti (100 g):
Energetska vrednost: 1910kJ/456kcal
Ukupni ugljeni hidrati 5.1%, proteini 2.1%, masti 0.5%.

•svojstva:
Koren valerijane sadrži aktivne materije tzv. valepotrijate koji deluju sedativno na centralni i vegetativni nervni sistem. Takođe sadrži i male količine alkaloida. Valerijanska kiselina deluje spazmolitički i relaksirajuće na glatku muskulaturu te se može koristiti kod crevnih i žučnih kolika, dismenoreje i drugo. Smanjuje uznemirenost, razdražljivost, uspostavlja normalan ritam sna, otklanja strah i povoljno deluje kod poremećaja koncentracije tzv."nervnog srca". Valerijanu je potrebno koristiti duže jer postepeno razvija lekovite efekte.

•način primene:
Za navedena stanja na koja ove kapi deluju popiti 3 puta dnevno po 30 kapi pre jela sa malo vode, mleka, meda i slično.
Mere opreza: Dokazana preosetljivost na neku komponentu preparata.
Preparat čuvati zatvoren, u originalnom pakovanju, na tamnom mestu i sobnoj temperaturi, van domašaja dece.
Pre upotrebe promućkati. Izdaje se bez lekarskog recepta.

•o proizvođaču:
Svi proizvodi Sinefarm su izrađeni po zaštićenoj proizvođačkoj specifikaciji od sirovina najboljeg kvaliteta prema principima dobre proizvođačke prakse.

pakovanje od 30 ml
zemlja porekla: Srbija

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.
OR