Kantarionovo ulje - za spoljašnju upotrebu 30 ml

Šifra: 1442002

 

235,00 RSD
- +
Vaša cena: 0.00RSD
Za više informacija možete nas kontaktirati putem e-mail adrese prodaja@biospajz.rs
Robna marka: Sinefarm
Zemlja porekla: Srbija
Pakovanje: 30 ml

sastojci:
Uljani ekstrakt cveta kantariona 1:4 (Hyperici flos oleum extractum)*.


energetske i hranljive vrednosti (za 100 g):
Energetske vrednosti 3330kJ/795kcal
Ukupni ugljeni hidrati 1.1 %, proteini 1.4 %, masti 84.5 %.
*Dnevne doze nisu ustanovljene.

• svojstva:
U cvetovima kantariona nalaze se bojene materije: do 0.4 %, hipericina, flavonoida, do 0.3 % etarskog ulja sa terpenima, i do 10 % tanina. Herba (cvet sa stabljikom) sadrži i do 3 % hiperforina, materije sa antibiotskim delovanjem. Kantarion ima antiseptično, antiupalno, sedativno, analgetično i antioksidantno dejstvo. Povoljno deluje kod lakših oblika neurotičnih depresija (npr. klimakterične tegobe, nesanica, razdražljivost, nemir). Može se koristiti kod tegoba digestivnog trakta (čira na želudcu i dvanaestercu, katara creva i sl.). U narodnoj medicini koristi se kao antidijaroik (protiv proliva), diuretik, kod reumatizma, gihta, a u stomatologiji kod upalnih procesa u ustima (gingivit, stomatit i sl.). Ulje od kantariona je obogaćeno vitaminom E.

način upotrebe:
Ulje se nanosi direktno na oštećenu (ili neoštećenu kožu) ili se njimea natapa gaza kojom se oblaže ozleda. Na modrice se utrljava blagim masiranjem.
Mere opreza: Dokazana preosetljivost na neku komponentu preparata.
Osobe svetlog tena treba da budu umerene u korišćenju kantariona i njegovih preparata tokom sunčanja, jer kantarionovo ulje pojačava dejstvo UV zraka pa se mogu javiti opekotine.
Način čuvanja: Preparat čuvati zatvoren, u originalnom pakovanju, na tamnom mestu i sobnoj temperaturi, van domašaja dece.
Pre upotrebe promućkati. Izdaje se bez lekarskog recepta.
Samo za spoljašnju upotrebu.
Svi proizvodi "Sinefarm" su izrađeni po zaštićenoj proizvođačkoj specifikaciji od sirovina najboljeg kvaliteta prema principima dobre proizvođačke prakse.


pakovanje od 30 ml
zemlja porekla: Srbija

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.
OR