Kapi protiv infekcije urinarnog trakta - brusnica 30 ml

Šifra: 1413009

 

235,00 RSD

Proizvod nije dostupan

Za dostupnost proizvoda i više informacija možete nas kontaktirati putem e-mail adrese internetprodavnica@biospajz.rs
Robna marka: Sinefarm
Zemlja porekla: Srbija
Pakovanje: 30 ml

•sastojci:
Vodeno-alkoholni ekstrakt biljaka: uve, brusnice, rastavića, breze i sitnice* (1:4).


•energetske i nutritivne vrednost (100 g):
Energetska vrednost: 1899kJ/454 kcal.
Ukupni ugljeni hidrati 4.7%, proteini 1.0%, masti 0.1%.
*Dnevne potrebe nisu ustanovljene


•svojstva:
Sastojci iz ekstrakata uve, brusnice, rastavića, breze i sitnice pominju se u stručnoj literaturi, ali i u narodnoj medicini, kao efikasna sredstva za ublažavanje tegoba kao što su bol i pečenje pri mokrenju, učestalo otežano i noćno mokrenje malih količina urina itd.
Najčešći izazivač zapaljenja mokraćnih puteva je bakterija Escherichia coli. Aktivni principi iz pomenutih biljaka od kojih su posebno značajni fenolni glikozidi (arbutin i metilarbutin), flavonoidi, proantocijanidini, razne organske kiseline (hininska, limunska, jabučna), poseduju antiseptično dejstvo, a takođe ispoljavaju diuretski efekat (povećano isticanje urina) jer se akumuliraju i eliminišu preko bubrega.
Nedavno je utvrđeno da aktivni sastojci iz ekstrakata lista i ploda brusnice (proantocijanidini), deluju antibakterijski tako što sprečavaju slepljivanje bakterija za mukozne membrane urinarnog trakta. Takođe arbutin kojim je posebno bogata uva, posle hidrolize u crevima i konjugacije u jetri kao hidrokvinon poseduje snažno antibakterijsko dejstvo, ali je potrebno da mokraća bude alkalna te se preporučuje ishrana bogata povrćem i mlečnim proizvodima.
Pažljivo odabrana i dozirana količina ekstrakata iz pomenutih biljaka predstavlja pomoć u terapiji i prevenciji kod osoba sklonih infekcijama mokraćnih puteva, kao što su zapaljenja bubrega (pijelonefritis), uretre (uretritis), mokraćne bešike (cistitis) itd.

način upotrebe:
Za navedena stanja na koja ove kapi deluju odrasli da popiju 3 puta dnevno po 30 kapi posle jela sa malo vode, mleka, meda i sl., a deca školskog uzrasta 3 puta po 20 kapi. Ne preporučuje se kod trudnica, dojilja i dece mlađe od 12 godina.
nuspojave: Ako se kapi pravilno koriste ne postoje. U slučaju predoziranja ili kod dugotrajne upotrebe (više od 2 nedelje i više od 6 puta godišnje) može doći do mučnine i povraćanja kod osoba sa osetljivim stomakom.
način čuvanja: Preparat čuvati zatvoren, u originalnom pakovanju, na tamnom mestu i sobnoj temperaturi, van domašaja dece.
Izdaje se bez lekarskog recepta.
mere opreza: Dokazana preosetljivost na neku komponentu preparata. Aktivni principi iz ekstrakata ovih biljaka mogu podstaći razlaganje kamenčića mokraćne kiseline u bubrezima tako što povećavaju alkalitet urina. Takođe stvaraju nepovoljne uslove za formiranje kamena.
U slučaju predoziranja ili kod dugotraje upotrebe (više od 2 nedelje i više od 6 puta godišnje) može doći do mučnine  povraćanja kod osoba sa osetljivim stomakom.

pakovanje od 30 ml
zemlja porekla: Srbija

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.