Ulje od nara 30 ml

Šifra: 2007002

 

574,00 RSD
- +
Vaša cena: 0.00RSD
Za više informacija možete nas kontaktirati putem e-mail adrese prodaja@biospajz.rs
Robna marka: Granum
Zemlja porekla: Srbija
Pakovanje: 30 ml

Hladno ceđeno ulje nara.


• energetske i hranljive vrednosti (za 100 gr):
Energetske vrednosti 3745kJ/895kcal
Masti 99.45 g.


• svojstva:
Organsko ulje semenki nara dobija se postupkom hladnog ceđenja semena organski proizvedenog narovog ploda.
Iako je na Bliskom i Dalekom istoku od davnina cenjen kao lekovita biljka, nar je tek relativno skoro podstakao zainteresovanost naučnika širom sveta, ali u toj meri da je samo u poslednjih deset godina objavljeno više stotina radova na temu lekovitog dejstva narovog soka i ulja.
Svakako, najveće otkriće vezano za hemijska svojstva narovog ulja jeste prisustvo jedinstvene Omega 5 masne kiseline - punicinske kiseline. Kao jedini prirodni izvor ove supstace, narovo ulje predstavlja jedan od najsnažnijih prirodnih antioksidanata. Uklanjanjem slobodnih radikala, koji izazivaju degenerativne procese, ovaj moćni antioksidant može da odigra ključnu ulogu u usporavanju procesa starenja.


Pored antibakterijskih, antivirusnih i antiupalnih svojstava, narovo ulje reguliše apsorpciju glukoze na nivou ćelije, što ga čini korisnim za ljude sa povišenim šećerom.
Fitohormoni, kojima je narovo ulje bogato, čine ga idealnim suplementom za žene u perimenopauzi i menopauzi.
Hladno ceđeno ulje semenki nara smanjuje mogućnosti srčanog udara, ateroskleroze, viskokog krvnog pritisaka i drugih kardiovaskularnih bolesti.
Antioksidanti prisutni u ulju nara imaju pozitivan efekat u tretmanu i prevenciji kancera debelog creva, pluća, kože, prostate i leukemije.


Jestivi delovi ploda nara sastoje se iz soka i semena. Iz semena se dobija ulje. Plod nara je bogat izvor vitamina, minerala; kao i dve vrste polifenolnih jedinjenja kojima se pripisuje 92% antioksidantne aktivnosti cele voćke: antocijanida koji mu daju crvenu boju (delfinidin, cijanidin, pelargonidin) i tanina (punikalin, pedunkulagin, punikalagin, glukozni estri galaginske i elaginske kiseline). Dokazano je da je antioksidantna aktivnost soka nara veća odantioksidantne aktivnosti crnog vina i zelenog čaja.

Sok nara pokazuje antiaterogeni efekt (sprečava arteriosklerozu). Ulje semenki nara i fermentisani sok nara usporavaju oksidaciju i sintezu prostaglandina, inhibiraju proliferaciju (brzo umnožavanje) ćelija tumora dojke i potpomažu njihovu apoptozu (smrt i bezbednu eliminaciju ćelija); hemopreventivna i hemoterapijska svojstva pokazuje i ekstrakt nara na rak prostate. Fermentisani sok i ulje (frakcije bogate polifenolima) imaju hemopreventivni učinak i pojačavaju potencijal terapije u lečenju raka dojke ljudi, zbog sposobnosti blokiranja sinteze endogenog aktivnog estrogena.

Antikancerogeni efekat
Fermentisani sok nara je pokazao dvostruki antiproliferativni efekat na umnožavanje estrogen-zavisnih epitelnih ćelija u odnosu na sveži sok nara, a uticaj ulja na proliferaciju pomenutih epitelnih ćelija je iznosio 90% pri koncentraciji 100 µg/ml i 75% pri koncentraciji 10 µg/ml medijuma. Pri koncentraciji 50 µg/ml medijuma ulje je sa 54% uticalo na apoptozu metastatičkih ljudskih ćelija raka. Antikancerozni efekat ekstrakata nara je dokazan i in vitro na ćelijama raka dojke kod ljudi. Polifenolima bogate frakcije soka i fermentisanog soka nara su pokazale preventivni i supresivni potencijal i u slučaju leukemije.

Nar i proizvodi od nara sadrže i fitoestrogene (biljne hormone) kojima se takođe pripisuje moguća uloga u sprečavanju širokog spektra oboljenja, među kojima su i hormonski zavisni kanceri. Nar sadrži i estrogene (estradiol, estrone i estriol) koji su pokazali estrogensku aktivnost u ispitivanjima. Sok i ekstrakt semena kod ženki miševa kojima su uklonjeni jajnici su prevenirali gubitak gustine kostiju. Ovi proizvodi efikasno deluju i na depresivna stanja i osteoporozu kod žena u menopauzi. Moderna istraživanja proizvoda od nara uključuju njihovu primenu u kozmetici (dokazano je da vodeni ekstrakti nara pomažu regeneraciju dermisa, a ulje semenki nara regeneraciju epidermisa), oralnoj higijeni. Izuzetno dobar učinak ima pri lečenju posekotina, opekotina i drugih rana. Tu se ne završava duga lista čudotvornih dejstava nara jer se koristiu u terapiji koja zamenjuje upotrebu određenih hormona, lečenju alergijskih simptoma, kardiovaskularnoj zaštiti, pa čak i tretmanu AIDS-a. Seme (iz kog se dobija ulje) i sok nara su pokazali pozitivan uticaj u lečenju dijabetesa tipa 1 I 2. Konzumiranje soka nara može da uspori i napredovanje Alchajmerove bolesti. Nauka danas potvrduje ono što su drevni narodi oduvek znali - nar je zaista čudotvorna voćka.


Bogato raznim mineralima i vitaminima, posebno gama-tokoferolom (redak i moćan oblik vitamina E), narovo ulje ima izuzetno regenerativno i podmlađujuće dejstvo. Kao takvo posebno je pogodno za negu zrele i suve kože. Eksperimenti rađeni na miševima obolelim od raka kože pokazali su da narovo ulje ima sposobnost smanjenja štetnog uticaja zračenja.

Spoljna upotreba: regeneriše i podmlađuje zrelu i suvu kožu, sprečava stvaranje bora, ublažava simptome ekcema i psorijaze, zaceljuje rane i opekotine, povoljno utiče na zdravlje i lepotu grudi, ublažava štetan uticaj preteranog izlaganja suncu, odličan je lubrikant
.

•način primene:
Unutrašnja primena: 25 kapi 1-3 puta dnevno.
Spoljašnja primena: Naneti par kapi ulja na kožu 1-3 puta dnevno.
Najbolji rezultati postižu se u kombinaciji sa GranumDrops  Ekstraktom fermentisanog nara, jer proizvodi deluju sinergično.
Dnevna preporučena doza se ne sme prekoračiti.
Preparat ne treba da koriste osobe osetljive na sastojak preparata, mala deca, trudnice i žene koje doje.
Nisu uočene kontraindikacije pri dužoj upotrebi.


•za one koji žele da znaju više:
Drevni Egipćani su bili sahranjivani sa narovima koji su simbolizovali nadu u novi život. Nar je bio omiljeno voće proroka Muhameda, a u Islamu, bašte raja su pune ovih plodova. Verske slike često prikazuju Devicu Mariju ili malog Isusa kako u ruci drže nar.
Nar se smatra simbolom plodnosti koji donosi sreću u kuću.

•o proizvođaču:
Kompanije Suncokret iz Hajdukova bavi se proizvodnjom visokokvalitetnih ulja, sirća i kozmetike. Deo proizvoda ima i sertifikate biološkog uzgoja. Suncokret iz Hajdukova je dobitnik mnogih nagrada i priznanja kvaliteta.


pakovanje od 30 ml
zemlja porekla: Srbija

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.
OR