Himalajska fino mlevena so 500 g

Šifra: 3828008

 

170,00 RSD
- +
Vaša cena: 0.00RSD
Za više informacija možete nas kontaktirati putem e-mail adrese prodaja@biospajz.rs
Robna marka: Ittefaq trading
Zemlja porekla: Pakistan
Pakovanje: 500 g

Himalajska so - kristalna, pročišćena. Fino mlevena roze kuhinjska so iz Lahora, oblast Himalaja.


• svojstva:
Narijum hlorid, magnezijum kalcijum, gvožđe, kalijum, bakar, mangan, sadržaj joda: 12-18 mg/kg.


• energetske i nutritivne vrednosti (100 g):
Energetske vrednosti <0.1kJ/<0.1kcal
Zasićene masne kiseline <0.1 g, proteini <0.1 g, ukupna mast <0.1 g, ugljeni hidrati <0.1 g, so 99.8 g, ukupan šećer <0.1 g, natrijum (Na) 36.9 mg.


svojstva:
Himalajska so je veoma korisna i smatra se jednom od najčistijih soli na planeti. Nastala je pre više miliona godina isušivanjem prvobitnog mora. Potpuno je prirodna. Kada se rastvori u vodi ovaj kristalni rastvor se koristi kao izvor energije. U starim vremenima kristalnu himalajsku so su nazivali i kraljevskom soli, jer je bila rezervisana samo za članove kraljevske porodice.
Boja, odnosno nijansa, himalajske soli zavisi od mesta iskopa a može varirati od bele do tamno crvene. U starim vremenima, kristalnu so su nazivali kraljevskom jer je bila rezervisana za članove kraljevske porodice. Himalajska kristalna so potiče iz pradavnog mora. Taložila se na dubini od 400-600 m gde je ostala zaštićena hiljadama godina od svih okolnih uticaja i zagađenja. So je kristalizirala i pretvorila se u ružičaste gromade iz kojih se danas najkvalitetnija, najčistija prirodna so na Zemlji. U himalajskoj kristalnoj soli prisutno je 84. mikroelemenata koi se lako apsorbuju na ćelijskom nivou. Bogata je različitim mineralima što se vidi po toploj ružičastoj boji himalajske kristalne soli. Himalajska kristalna so se nalazi u vrhunskim gurmanskim receptima iz celog sveta.


pakovanje od 500 g
zemlja porekla: Pakistan
uvezeno iz: Pakistana

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.
OR