Surutka u prahu natural 250 g

Šifra: 1431008

 

96,00 RSD
- +
Vaša cena: 0.00RSD
Za više informacija možete nas kontaktirati putem e-mail adrese prodaja@biospajz.rs
Robna marka: Macrobiotic Prom
Zemlja porekla: Poljska
Pakovanje: 250 g
• sastojci:

Kravlja surutka u prahu.
Alergen info: surutka.

 

• energetske i hranljive vrednosti:

za 100 g:
Energetska vrednost: 1415kJ/337kcal.
Proteini 10 %, masti 0.05 %, ugljeni hidrati 75 %.• svojstva:

Surutka je zdrava i hranljiva namirnica, koja nastaje kao nusproizvod proizvodnje sira. Predstavlja pravu riznicu minerala. Najzastupljeniji minerali su natrijum, kalijum, fosfor, magnezijum, kalcijum, kobalt, bakar i molibden.

Surutka protein sadrži sve esencijalne aminokiseline.
Surutka se kao dodatak ishrani preporučuje svima a naročito deci, sportistima, rekonvalescentima, starijim osobama, trudnicama i dojiljama. S obzirom na nisku kalorijsku vrednost mogu je koristiti i osobe na redukcionim dijetama, čime se sprečava deficit hranljivih sastojaka. Surutka u prahu se vrlo jednostavno koristi. Dodavanjem u obrok poboljšava se njegova hranljiva i biološka vrednost. Može se dodavati supama, čorbama, musliju, voćnim šejkovima ali i testu za izradu hleba i peciva čime se povećava biološka vrednost. Najjednostavniji način unosa je dodavanje 12 g (jedna vršna kašika) praha u 2 dl hladne ili tople vode ili jogurta.

 

• način primene:

Jednu vršnu kašiku (12gr) surutke u prahu rastvoriti u 2 dl hladne ili tople vode ili jogurta.

pakovanje od 250 g
zemlja porekla: Poljska
uvezeno iz: Poljske

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.
OR