• Proizvodi
  • Saveti
  • Recepti
  • Prodavnice
  • Naša priča
  • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Lekoviti dodaci
/
Zlatna maka u prahu (organski proizvod) 100 g Superhrana
Bio Spajz/
Zlatna maka u prahu (organski proizvod) 100 g Superhrana
    Šifra: 1212084

    Zlatna maka u prahu (organski proizvod) 100 g Superhrana

    486 RSDkom

    Robna marka: Superhrana Zemlja porekla: Peru Pakovanje: g

    nutritivne vrednosti

    na 100g
    energetska Vrednost Kcal
    359
    energetska Vrednost KJ
    1503
    masti
    1-3g
    - mononezasićene masti
    --
    - polinezasićene masti
    --
    - zasićene masti
    < 1 g
    ugljeni hidrati
    65-70g
    - šećeri
    30-35 g
    vlakna
    6-7 g
    proteini
    --

    o proizvodu

    Zlatna maka se zbog svojih adaptogenih svojstava preporučuje kao pomoćno lekovito sredstvo u slučaju različitih hormonalnih disbalansa, alergija.

    svojstva

    Najbolji prirodni lek za hormonalni disbalans.
    Reguliše neredovne ili potpuno izostale menstrualne cikluse.
    Koristi se u terapiji kod neplodnost, endometrioze, policističnih jajnika.
    Sprečava prevremenu menopauzu.
    Pomaže kod lakšeg podnošenja menopauze, ublažava prekomerno znojenje i ostale simptome.
    Odlična zamena hormonalnoj sintetskoj terapiji.
    Kod muškaraca je odlična za potenciju, plodnost, povećava broj i pokretljivost spermatozoida.
    Povećava mišićnu masu i izdržljivost pri bavljenju sportom.
    Pomaže kod uvećane bešike.
    Može pomoći kod raznih vrsta alergija.
    Može usporiti ili zaustaviti progresiju MS (Multipla skleroza) u zavisnosti od toga u kojoj je fazi stepen oboljenja.

    Organska maka (Lepidium meyenii) je zeljasta dvogodišnja biljka iz porodice kupusnjača čije su prirodno poreklo visoki Andi u Peruu. Raste na visokoj nadmorskoj visini od 2.400 – 4.000m. Njen koren je već hiljadama godina za domoroce izvor snage i plodnosti. Prema legendi, Inke su davale svojim ratnicima prah korena make kako bi povećali snagu i izdržljivost prilikom osvajanja teritorija. Nakon osvajanja, bilo im je zabranjeno konzumiranje ove biljke kako bi zaštitili žene od povećanog libida do kojeg maka dovodi.

    Španci su doneli maku na svoje tlo, upoznavši tako čitavu Evropu sa ovom biljkom. Šezdesetih godina prošlog veka peruanski, nemački i američki istraživači ponovo su svetu otkrili ovu biljku. Koren make u sebi sadrži vitamine B1, B2, B12 i C, alkaloide, mikro i makro nutrijente, ugljene hidrate, belančevine, vlakna, masne kiseline, fruktozu, skrob, tanin, natrijum, kalijum, kalcijum, bakar, cink, gvožđe, mangan, silicijum i magnezijum. Danas je poznato da maka sadrži masne kiseline, alkaloide, tanin, sterol i glukozinolat, koji su posebno odgovorni za uticaj na plodnost i libido. Naučnici maku svrstavaju među adaptogene – sredstva za bolju adaptaciju organizma. Kao adaptogen, maka povećava telesnu izdržljivost i otpornost prema stresu, teskobi, traumi i iscrpljenosti.

    Redovno konzumiranje make pogoduje imunološkom sistemu i povećava otpornost na telesne i mentalne teškoće. Njena sposobnost prepoznavanja potreba svakog pojedinačnog organizma donela joj je nadimak „pametne biljke“. Na primer, ako vaš organizam proizvodi premalo određenog hormona, maka će podići njegovu proizvodnju.

    Suprotno, ako je određenog hormona previše, maka će usporiti njegovo stvaranje. Malo je poznato da je maka bogatija kalcijumom od mleka, te je upravo zbog toga snažna podrška u borbi protiv osteoporoze. Kalcijum, fosfor, vitamini B1 i B12 te masne kiseline blagotvorno deluju na nervni sistem, podstiču apetit i pozitivno utiču na probavu.

    Steroli, kalcijum i vitamin C iz make pomažu u izgradnji mišićne mase i povećavaju fizičku izdržljivost. Zato je maka jedan od dodataka prehrani koji koriste mnogi vrhunski sportisti.

    *Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja neophodno je posavetovati se sa svojim lekarom.

    sastojci

    100% organska zlatna maka u prahu.

    način primene

    Preporučeni dnevni unos je 1 do 2 kafene kašike (2 - 5 g). Koristi se kao dodatak raznim jelima, zdravim poslasticama, šejkovima… Preporučuje se upotreba na temperaturi ispod 42°C da bi se sačuvali svi hranljivi sastojci.