Liofilizovana kozja surutka 100 g

Šifra: 1450034

 

2.918,00 RSD
- +
Vaša cena: 0.00RSD
Za više informacija možete nas kontaktirati putem e-mail adrese prodaja@biospajz.rs
Robna marka: Koza Nostra
Zemlja porekla: Srbija
Pakovanje: 100 g

energetske i hranljive vrednosti (100 g):
Energetske vrednosti 1662.6kJ/395.9kcal
Masti 7.89 %, belančevine 14.97 %, ugljeni hidrati 65.66 %.


svojstva:
Regeneracija jetre. Jačanje imunog sistema. Uvećanje mišićne mase. Detoksikacija organizma. Čišćenje kože. Smanjenje telesne težine.


Prednosti Surutke
Kozja surutka je oduvek bila sporedni proizvod koji se odstranjivao i bacao jer ljudi nisu bili upoznati sa njenim dejstvima. Danas je surutka u narodu poznata kao jedan od najzdravijih prirodnih napitaka na svetu. Toliko je zdrava da se može piti celog života. Bogata je kalijumom, natrijumom, magnezijumom, fosforom, gvožđem, cinkom, bakrom, kobaltom, manganom, molibdenom, kao i vitaminima: B2, B6, B12, C, K. Proteini iz surutke se porede sa proteinima majčinog mleka. Niska kalorijska vrednost je svrstava i u grupu proizvoda preporučljivih i kod mršavljenja.


Kome je namenjena?
Ne postoji ograničenje ko sve može da koristi KOZA NOSTRA proizvode upravo zbog svog širokog spektra zdravih sastojaka, ali se svakodnevna upotreba preporučuje sledećoj grupaciji konzumenata: trudnicama, deci, sportistima i seniorima.


Kako nastaje kozja surutka?
Kozja surutka, pravi se od svežeg mleka, odnosno to je nuspredukt kozjeg sira. To je tečnost koja ostaje kada se sirna prašina veže u sir. Savremena tehnologija liofilizacijom omogućila je da se kozja surutka preoblikuje u prah. Samim tim se sačuvaju sva svojstva, a konzumacijom takve imate proizvod za široke namene u postizanju vrhunskih sportskih rezultata i očuvanju zdravlja na potpuno prirodan način.

Šta je Liofilizacija?
Liofilizacija je tehnika sušenja koja se koristi za mnogobrojne medikamente ekstrakte organa ili biljaka, serume, vakcine, antibiotike, vitamine. Oni mogu da se promene ako se suše klasičnim metodama. Liofilizacija se odvija u tri faze:
potpuno smrzavanje, vrlo brzo i na vrlo niskoj temperaturi
sublimacija, koja se izaziva brzim stvaranjem visokog vakuma. U toku ove metode voda prelazi iz čvrstog stanja (led) u stanje pare, ne prelazeći kroz tečno stanje
dehidratacija, ova metoda ima zadatak, da laganom zagrevanju eliminiše poslednje tragove vode.


Tok liofilizacije zavisi od mnogobrojnih faktora posebno od prirode supstancije koje se tretira zatim od raspodele manje ili više voluminozne mase. Mora da se izvodi vrlo pažljivo, posebno u pogledu temperature zamrzavanja relativnog zagrevanja, evakuacije para i njihove kondenzacije. Liofilizovani proizvodi su amorfne mase, brižljivo zatvoreni ili zapečaćeni pod inertnim gasom ili u vakumu. Rok trajanja im je praktično neograničen. Vrlo su higroskopni, tako da je dovoljno u trenutku upotrebe dodati podesnu zapreminu vode da se vrate u stanje prvobitnih svežih proizvoda.


Prednost liofiliziranih namirnica su:
- velika trajnost
- održanje strukture i originalnog oblika
- dobra topivost proizvoda u prahu
- dobra rekonstrukcija kod ponovnog primanja vode (rehidratacija)
-neznatne promene boje, arome i ukusa
- minimalan gubitak vitamina


Postupak liofilizacije smatra se jednim od najboljih postupaka za sušenje i dugotrajno očuvanje osnovnih organoleptičkih svojstava mnogih namirnica.


geografsko poreklo: Selo Gunjaci se nalazi na tromeđi Valjeva, Loznice i Ljubovije. Na padinama planine Rožanj u rasponu od 400m do 1000m nadmorske visine. Mesto koje obiluje prirodnim bogatstvima i kao takav, kraj ima velike potencijale za gajenje i proizvodnju kvalitetnih prirodnih proizvoda. Našim kozama u ishrani je dostupno preko 200 vrsta različitih biljaka, što samim time indirekto utiče na kvalitet surutke i sira, što nas čini prepoznatljivim i jedinstvenim na tržištu.


pakovanje od 100 g
zemlja porekla: Srbija

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.
OR