Maska za negu kože sa izraženim venama na bazi gline 150 ml

Šifra: 1205023

 

404,00 RSD
- +
Vaša cena: 0.00RSD
Za više informacija možete nas kontaktirati putem e-mail adrese prodaja@biospajz.rs
Robna marka: Shenemil
Zemlja porekla: Srbija
Pakovanje: 150 ml

V clay mask - je prirodna maska na bazi gline koja omogućuje pojačan dotok krvi, sprečava gomilanje toksina i hrani kožu sa izraženim venama. Smanjuje bol, otok i težinu u nogama.


• sastojci: 
Voda (water), glina (clay), askorbinska kiselina (ascorbic acid), ksantan guma (xanthan gum), natrijum bikarbonat (sodium bicarbonate), uljni ekstrakt hajdučke trave (yarrow oil extract), ekstrakt divljeg kestena (horse-chestnut seed extract), ekstrakt tamjana (frankincense extract), ekstrakt nevena (melilotus extract), eksrakt lavande (lavander extract), natrijum salicilat (sodium salicylate), miris (parfum).


• način primene:  
Masku mazati na koži u predelima sa izraženim venama, sačekati da se osuši (30 min ili duže), zatim nakvasiti osušeni deo i blagim masiranjem skidati vatom ili mekom tkaninom. Za bolji efekat osušena maska se može ostaviti na koži da deluje i u toku noći. 


V clay mask se može mazati pre opterećivanja nogu, napornijeg rada ili dužeg stajanja. Prva 3–5 dana glinu mazati u što tanjem sloju (skoro neprimetnom), a kasnije u malo debljem sloju. Glinu namazati po površini vene blagim masiranjem, a zatim po celom obodu noge. Praktično glinom pravimo omotač poput zavoja.


Za hemoroide: glinu mazati blagim utiskivanjem u čist analni otvor. Oko analnog otvora glinu mazati u tankom sloju.
Kod akutnog zapaljenja vene mazati samo taj deo, čime se on rasterećuje, a opterećenje prenosi na ostali deo vene. Prividno izgleda da se stanje pogoršalo, međutim, akutni deo vene je saniran.


Otvorene vene takođe se mogu premazivati. Glinu tada ne treba skidati, jer ona postepeno sama otpada.
Najbolje dejstvo se postiže mazanjem gline pre spavanja u što tanjem sloju i tako prespavati, a ujutru isprati vodom.


Napomena: Za vreme zasušivanja gline oko nogu, ne preporučuje se kretanje. Tako zasušena glina se može nositi duže vreme, i za vreme rada. Čak se glina ne mora skidati, jer za dan dva sama otpada sa površine kože. Preko zasušene gline ne preporučuje se nošenje tesne odeće.


Glina se neprekidno može mazati 15 dana, a posle toga praviti pauzu od 7 dana.
Preporučuje se povremeno masiranje vena uljem za masažu SHENEMIL.
Uputstvo  je urađeno prema praktičnim rezultatima primene bentonita u farmaceutskoj i kozmetičkoj tehnologiji.
Ovaj proizvod nije lek! Zdravstvenu ispravnost izvršio Zavod za javno zdravlje Leskovac.


pakovanje od 150 ml
zemlja porekla: Srbija

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.
OR