Lešnik sirovi

Šifra: 2403001

 

970,00 RSD

Proizvod nije dostupan

Kontaktirajte nas da proverite mogućnost za naručivanje ovog proizvoda
Robna marka: Roba na merenje
Zemlja porekla:
Pakovanje: 1 kg

Roba na merenje.


•sastojci:
Sirovi lešnik

•za one koji žele da znaju više:
Lešnik je žbun koji može da dostigne visinu i do 15m, koji cveta u proleće. Što se tiče samog ploda može se naći sam, ali i spojen sa drugim plodovima (do 5 sparenih).

Za najvećeg proizvođača lešnika se smatra Turska. Lešnik se bere sredinom jeseni, a pred kraj jeseni plodovi sami počnu da padaju i upravo taj period čekaju komercijalni proizvođači. Za branje su ključne tri mašine: čistilica, žetalac i neka vrsta viljškara. Čistilica sve opale proizvode poređa u redove, žetalac razdvaja plodove i otpatke, a viljškar tegli plodove. Ovde postoje dve teorije kada skupljati lešnike: 1) kada polovina plodova padne na tlo, jer je tada mašinama lakše da rade; 2) kada svi plodovi padnu na tlo, jer se tada brže obavlja posao.


zemlja porekla:
napomena: Trudimo se da redovno ažuriramo podatke na sajtu, ali napominjemo da se za pojedinačne artikle robe na merenje dobavljači i zemlje porekla veoma često menjaju, pa podaci na sajtu možda neće uvek odgovarati realnom stanju. Nastojimo da sam kvalitet namirnica bude uvek što bolji i da ne varira.
 

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.

Pitanja & Odgovori korisnika

Nije postavljeni nijedno pitanje!

Pitanje će biti vidljivo nakon moderacije