Lotos koren čaj 50 g

Šifra: 1507050

 

1.292,00 RSD

Proizvod nije dostupan

Za dostupnost proizvoda i više informacija možete nas kontaktirati putem e-mail adrese internetprodavnica@biospajz.rs
Robna marka: Mitoku
Zemlja porekla: Japan
Pakovanje: 50 g

,,Kada se spomene lotos, tada pomislimo na divan cvet koji nosi mnogo značenja u kuturi Istoka. Biljka je zaista neobična, sa korenom koji se smešta na dno jezera, reke ili neke druge vodene površine, dok listovi i cvet izviruju iznad vode, čineći jedinstven prizor. I dok je za nas lotos tek egzotika, za narode koji žive na Istoku je i hrana, ali i deo prirodne medicine, jer koren lotosa olakšava brojne zdravstvene tegobe, posebno kada su u pitanju gornji respiratorni putevi. Podstiče eliminaciju sluzi iz pluća i bronhijalnih puteva, ublažava kašalj i povoljno deluje na bubrege jer omogućava izbacivanje viška tečnosti. Posebno se preporučuje kod astme, kao i kod akutnog i hroničnog bronhitisa, a kako je čaj napravljen od korena lotosa neutralnog ukusa, idealan je za decu. Pošto je koren osušen, treba ga natapati pre upotrebe, a nakon što ste ocedili kuvan čaj, možete ga dodati supama, varivima ili salatama na kojima će neobičan izgled ovog korena biti interesatna dekoracija. Probajte!'' Vaš Bio Špajz


• sastojci:
Sušeni sečeni koren lotosa.

• svojstva:
Lotos je višegodišnja biljka koja čiji koren ima čestu primena orijentalnoj medicini i to u otklanjanju različitih zdravstvenih tegoba, naročito respiratornih. Lotos koren sadrži: nelbumin, aparagin i skrob. Nelbumin stimuliše telesne tečnosti i mišićno tkivo, a asparagin stimuliše izbacivanje otpadne sluzi iz pluća i bronhijalnih puteva. Lotos je hranljiv i daje mnogo energije jer lotosov skrob sadrži 13 % jednostavnih šećera.

Lotosov koren povoljno deluje kod:
   1. prehlade
   2. upale sinusa
   3. za ublažavanje kašlja
   4. prolećnih alergija
   5. kod problema gornjih puteva disajnog aparata
   6. rastvaranja viška sluzi u telu
   7. povoljno deluje na bubrege jer pomaže izbacivanje viška tečnosti

Posebno se preporučuje astmatičarima i kod akutnog i hroničnog bronhitisa.
Koren lotosa je veoma koristan kod prolećnih alergija od kojih vremenom niko od nas nije imun. Prema makrobiotičkom pristupu zdravlju alergije ukazuju na postojanje potpune neravnoteže u organizmu te prezasičenosti pojedinih organa.Koren lotosa je jedna od najstarijih vrsta korenastog povrća. Lotos je višegodišnja biljka. Lotos koren je poreklom iz Indije odakle su ga budistički sveštenici doneli u Kinu, a odatle je zatim prenet u Japan. Lotosov koren se vadi u zimskom periodu, kada je najbogatiji hranjivim sastojcima.

•način pripreme:
Lotos koren osušen prirodnim putem, spreman je za upotrebu posle natapanja u vodi. Može se kuvati u varivima, supama ili obicnoj vodi nekoliko minuta. Kada je izrezan na kriške veoma dekorativno izgleda na tanjiru u kombinaciji sa azuki-pasuljem, sa arame ili hijiki algama
1 kašičica komadića lotosa kuva se 5-8 minuta u 2.5 dcl vode uz dodatak par kapi šoju sosa (shoyu).

napomena:
Već dugi niz godina sarađujemo sa japanskom kompanijom Mitoku i ponosni smo što možemo da domaćem tržištu ponudimo proizvode majstorske proizvodnje kao što je Onozaki mugi miso, susamovo ulje, japanski čajevi i alge... Duboko saosećamo sa japanskim narodom koji je zadesila prirodna i nuklerna katastrofa. Nakon ovog događaja prilogodili smo način saradnje, u skladu sa novonastalim uslovima: za neke proizvode smo promenili dobavljača, neke proizvode više ne uvozimo a svi oni japanski proizvodi koje trenutno imamo u ponudi prošli su stroge japanske a zatim i domaće laboratorijske analize i u potpunosti su ispravni.

pakovanje od 50 g
zemlja porekla: Japan
uvezeno iz: Japan

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.