Sastojci

Prepare Time

Još jedan od načina da se ugrejete i ujedno pripremite divan makrobitički slatkiš! Koristite kiselkaste vrste jabuka, najbolje su naše starinske jabuke “kožare”.

•sastav:
jabuke, orasi, suvo grožđe, taan (susamov puter)

•način pripreme:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Najbolje je ako imate specijalni nož za dubljenje jabuka, pa možete da ih izdubite i ostavite cele. Ako imate samo običan nož, presecite jabuke na polovine i izdubite semenke i tvrdu čauru koja ih okružuje. Poređajte jabuke u pleh sa peki papirom koji je nauljen susamovim uljem, što će jabukama dati dodatnu aromu.

Iseckajte orahe, oko 1 jezgro po svakoj jabuci. Natopite suvo grožđe u malo mlake vode, oko 1 kašičicu po jabuci.  Razmutite u jednakoj količini tople vode kašičicu taana (puter od susama) - odmerite po svakoj jabuci po jednu kašičicu, pa sve ulijte u izdubljenu sredinu jabuka. Preko toga dodajte suvo grožđe i orahe. Stavite jabuke u rernu i pecite oko 20-30 minuta.

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.