Maltex - ekstrakt ječmenog slada 920 g

Šifra: 1420001

 

585,00 RSD
- +
Vaša cena: 0.00RSD
Za više informacija možete nas kontaktirati putem e-mail adrese prodaja@biospajz.rs
Robna marka: Old gold
Zemlja porekla: Srbija
Pakovanje: 920 g

Malteks je prirodni proizvod dobijen ekstrakcijom celog zrna ječmenog slada. Bogat je maltozom i predstavlja odličnu, zdravu zamenu za beli šećer. Deluje umirujuće na suv kašalj, olakšava iskašljavanje. Malteks je takođe osnova za pripremanje piva u domaćinstvu i mini pivarama. Odlična je zamena za med i šećer.

•sastojci:
Maltoza, glukoza, fruktoza, maltotrioza, belančevine, minerali (Na, K, P, Ca, Mg, Fe), vitaminia (kompleks B vitamina, E, provitamin vitamina A).
Ne sadrži aditive i konzervanse. Bez dodatog šećera.


•energetske i hranljive vrednosti (100 ml):
Energetske vrednosti 1270kcal
Suva materija 78-82 %, ukupne belančevine 4-5 %, ukupan aciditer 0.7-0.9 %, pH vrednost 5.6-6.0, masti <0.1 g.
Glukoza 5-15 %, fruktoza 1-10 %, maltroza 30-50 %, maltotrioza 8-12 %, viši šećer 20-30 %.


•svojstva:
Koristi se kao prirodni nebeljeni zaslađivač raznih jela i pića - jedna i po kašičica zamenjuje jednu kašičicu šećera, uz umanjeno dodavanje tečnosti. Izvanredan je prirodni poboljšivač za pekarske i konditorske proizvode u domaćinstvu i industriji. Dodaje se u količini 10-25 grama na kilogram brašna. Proizvodima produžava trajnost, svežinu, smanjuje lom.
Po makrobiotičkim načelima svaki obrok treba da sadrži najmanje 50 % integralnih žita: pšenice, ječma, pirinča, raži, prosa i ovsa.

pakovanje od 920 g
zemlja porekla: Srbija

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.
OR