• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Veleprodaja
 • Naša priča
 • Kontakt
0
  Šifra: 3418001

  Mango suvi

  Proizvod nije u ponudikg

  +
  Robna marka: Roba na merenje Zemlja porekla: Tajland Pakovanje: 1 kg

  Roba na merenje.

  •sastojci:
  Mango suvi

  •za one koji žele da znaju više:
  Suvo voće sadrži važne minerale i vitamine i pruža pomoć u stresnim danima. S obzirom na to da gotovo ne sadrži masti, a bogato je biljnim vlaknima i šećerima, to je prvoklasna namirnica, a najbolje ju je jesti za doručak, kada će pomoći varenje, ili kao zakusku.  Uvek bi trebalo imati pri ruci suvo voće, jer ono sadrži sastojke koji imaju vitalan značaj za organizam - mineral protiv stresa magnezijum, mineral kalcijum, B vitamine za jake nerve i oligo-element gvožđe za vitalnost. Suvo voće podstiče varenje i cirkulaciju u predelu glave zbog intenzivnog žvakanja, a možete ga i sitno iseckati i dodati u jogurt ili musli za doručak, jer će dati veliku snagu organizmu i mozgu.

  Da bi se dobio kilogram suvog voća, potrebno je nekoliko kilograma svežeg, tako da je količina svih hranljivih sastojaka - belančevina, vlakana, vitamina i mineralnih soli - u suvom stanju koncentrisana. To je i razlog što je to hiperkalorična hrana, koja se preporučuje posebno zimi, da bismo obezbedili dodatnu energiju za borbu protiv hladnoće. Ovaj izvor energije vrlo brzo stiže u krvotok, odnosno, brzo deluje, pa se suvo voće posebno preporučije sportistima posle treninga.
   
  Naši stari znali su za pozitivne osobine sušenog voća, jer običaj njegovog jedenja, naročito oko Božića i Nove godine, datira od davnina. Današnji nutricionisti, međutim, preporučuju da se suvo voće jede tokom cele godine, jer ga više ne treba smatrati luksuzom i bolje je da oni s povišenim holesterolom koriste kao grickalicu nego hranu bogatu mastima. Zahvaljujući tome što je siromašno vodom, suvo voće može dugo da se čuva, pa zaista nema razloga da se jede samo zimi. Voće se, inače, može sušiti prirodno, na suncu, u posebnim “pećima” za te svrhe ili, u kućnim uslovima, u rerni.

  zemlja porekla: Tajland
  napomena: Trudimo se da redovno ažuriramo podatke na sajtu, ali napominjemo da se za pojedinačne artikle robe na merenje dobavljači i zemlje porekla veoma često menjaju, pa podaci na sajtu možda neće uvek odgovarati realnom stanju. Nastojimo da sam kvalitet namirnica bude uvek što bolji i da ne varira.

  Online kupovina

  Ostale stranice

   Bio Špajz - sva prava zadržana © 2021