Sastojci

  • Azuki pasulje (ili sočivo),
  • maslačak (može i rotkvice, mladi luk, sremuš...),
  • šargarepa,
  • umeboši sirće,
  • limun.
Prepare Time
Naberite u prirodi sveže i mlade listove maslačka i pripremite ovu ukusnu salatu za izbacivanje viška vode i toksina iz organizma. Sličan efekat na organizam ima i azuki pasulj. Maslačak je jak i zato ne preterujte – dovoljna vam je šaka listova maslačka dnevno. Ako nemate vremena za dugo kuvanje azukija, ovu salatu od maslačka možete da pripremite i bez njega, odnosno sa sočivom koje se brže kuva od azukija. Možete dodati i sveže rotkivice, mladi luk, sremuš.... Budite kreativni!

Potopite šolju azuki pasulja na oko 2-3 sata. Procedite vodu, dolijte novu, pa kuvajte azuki oko 2 sata. Ako voda previše ispari, slobodno tokom kuvanja dodajte malo nove vode. Kada je azuki skuvan, procedite ga i pustite da se ohladi. Operite 4 šake listova maslačka.
Izrendajte 1 veću šargarepu na krupno. Pomešajte šargarepu, azuki pasulj i maslačak. Dodajte umeboši sirće i malo soka od limuna, po ukusu.

Potrebne sastojke možete kupiti i u našoj internet prodavnici:
Pasulj azuki BIO 200 gr
Sočivo planinsko Dupu BIO 200 gr
Sočivo zeleno BIO 200 gr


Zahvaljujemo stranici Zdravi recepti na ovom ukusnom receptu.
*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.