sastojci

  • kopriva
  • vakame alge
  • praziluk
  • susamovo ulje
  • šargarepa
  • miso pasta
Prepare Time od 15 do 30 minuta

sastojci:
Kopriva, vakame alge, praziluk, susamovo ulje, šargarepa, miso pasta.

način pripreme:
Kopriva je divlje povrće koje svako ume da prepozna. O tome koliko je kopriva zdrava napisano je na hiljade stranica. Puna je gvožđa, vitamina C i supstanci koje obnavljaju organizam, tako što pomažu izbacivanje otrova. Zato ne budite lenji, ako se nađete u prirodi ovih dana: navucite lepo rukavice, ako se plašite, pa naberite mlade listove koprive koji su upravo u proleće najukusniji. Koprivu berite naravno na selu i ne pored puta.

Potopite 5 cm vakame alge u 2 šolje vode. Isecite malo belog dela praziluka i propržite ga sa par zrnaca morske soli na 2 kašičice susamovog ulja. Isecite 1 šargarepu dijagonalno, na duguljaste kolutove, pa dodajte praziluku, sa par zrnaca soli. Pržite 1 minut, pa nalijte vodom od natapanja alge. Samu algu isecite  I takođe je dodajte supi. Kuvajte 10 minuta.
Odvojite listiće koprive od stabljika i pripremite 2 pune šolje koprive. Ubacite  u supu malo iseckanih zelenih delova praziluka, kao i koprivu. Kuvajte 30 sekundi, samo da bi kopriva izgubila svoju “bockavost”. Izmešajte 2 kašičice miso paste sa malo vrele supe, pa to onda sipajte u supu i smanjite plamen na najmanje, tako da supa više ne vri, već jedva primetno struji (miso ne sme da ključa!). Nakon 2 minuta, miso supa s koprivom je gotova. Ukrasite je peršunom ili još bolje – seckanim divljim vlašcem.

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.

Kupite sastojke potrebne za ovaj recept