sastojci

  • mak (oko 20 gr)
  • voda (oko 800 ml)
  • med ili neki drugi zaslađivač
Prepare Time do 15 minuta

•sastojci:
Mak (oko 20 gr), voda (oko 800 ml), med ili neki drugi zaslađivač.

način pripreme:
Makovo mleko je tradicionalni litvanski napitak, jedno od jela koje se sprema za povodom proslave Božića.  Priprema se jednostavno. Dvadesetak grama maka, može i malo više za puniji ukus - ko voli, ostaviti da odstoji u vodi preko noći, a može i duži (vodu možete povremeno i menjati).  Proceđene semenke dobro samleti u blenderu ili mlinu za kafu, pa tek onda dodati vode (oko 800 ml) i prokuvati pa procediti. Na kraju, možete dodati  vrlo malo meda ili nekog drugog zaslađivača.

Ako se makovo mleko pravi u milk maker-u stavi se u posudicu u aparatu, sipa se vode, stavi poklopac i onda se prvo par puta pusti samo mlevenje a zatim se podesi funkcija za pravljenje mleka i nakon petnaestak minuta imate divno i mirisno mleko.

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.