Orahovo ulje (organski proizvod) 100 ml

Šifra: 2003005

 

607,00 RSD

Proizvod nije dostupan

Kontaktirajte nas da proverite mogućnost za naručivanje ovog proizvoda
Robna marka: Granum
Zemlja porekla: Srbija
Pakovanje: 100 ml

• sastojci:
100% ulje oraha*.
*sertifikovanog organskog porekla
Alergeni su napisani masnim slovima. Može sadržati koštunjavo voće i susam u tragovima.


• energetske i hranljive vrednosti (u 100 g):
Energetske vrednosti 3685kJ/896.4kcal
Masti 99.60 %.

• svojstva:
Zašto organsko?
Zato što se organska hrana proizvodi od sirovina koje su gajene na nezagađenim površinama koje nisu tretirane hemijskim preparatima i veštačkim đubrivom.

Zašto hladno ceđeno?
Hladno ceđeno ulje dobija se mehaničkim ceđenjem semena. Tako dobijeno ulje u potpunosti zadržava sve hranljive sastojke, pre svega esencijalne masne kiseline kojima seme prirodno obiluje.

Zašto nerafinisano?
Za razliku od industrijski dobijenog ulja, koje mora da prođe kroz najmanje 6 faza rafinacije, hladno ceđeno ulje je potpuno čisto i ne prolazi ni kroz jednu fazu rafinacije.

Iako se orahovo ulje tek relativno skoro počelo cediti, arheološke iskopine ukazuju na to da su orasi već 8000 godina prisutni u našoj ishrani. Orahovo ulje sadrži visok procenat nezasićenih esencijalnih masnih kiselina omega 3 i 6, u odnosu 1:4. Omega 3 masne kiseline pospešuju kardiovaskularno zdravlje, pre svega zato što imaju protivupalno dejstvo. Naučna istraživanja takođe ukazuju na njihov povoljan uticaj na mentalno zdravlje, jer igraju nezamenljivu ulogu u ćelijskom protoku neurotransmitera, dopamina i seratonina. Omega 3 masne kiseline povoljno utiču i na pamćenje, misaone procese i motoriku.

Upotreba u ishrani: orahovo ulje se koristi kao salatno ulje, ili kao dodatak prelivima i umacima. Zbog prisustva omega 3 masnih kiselina, ne preporučuje se termička obrada ulja.

Upotreba u kozmetici: koristi se kao masažno ulje, kao i za negu kože uopšte.

Zbog osetljivosti orahovo ulje je najbolje držati u frižideru, u originalnoj ambalaži, van izvora toplote i sunčeve svetlosti.


pakovanje od 100 ml
zemlja porekla: Srbija

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.

Pitanja & Odgovori korisnika

Nije postavljeni nijedno pitanje!

Pitanje će biti vidljivo nakon moderacije