Balzamiko sirće od nara (organski proizvod) 250 ml

Šifra: 2303016

 

292,00 RSD
- +
Vaša cena: 0.00RSD
Za više informacija možete nas kontaktirati putem e-mail adrese prodaja@biospajz.rs
Robna marka: Granum
Zemlja porekla: Srbija
Pakovanje: 250 ml

Balzamiko sirće od nara ima sladak, pun i prefinjen ukus. Odličan je dodatak u salatnim prelivima i marinadama.


• sastojci:
Organsko sirće nara 85%, organski koncentrat jabuke i borovnice 15%.

• energetske i nutritivne vrednosti (100 g):
Energetske vrednosti 75.7kJ/18.1kcal.
Proteini 0.07 g, ugljeni hidrati 4.45 g, masti 0 g.

• svojstva:
Odličan je antioksidant i podstiče imuni sistem.
U samoniklom naru Suncokret iz Hajdukova našao je idealnu sirovinu: voće izuzetno bogato hranljivim sastojcima, organskog porekla i prefinjenog ukusa. Koristeći tradicionalnu tehnologiju stvoreno je sirće koje je novina ne samo na domaćem, već i na svetskom tržištu. Dodavanjem organskog koncentrata jabuke i borovnice dobijena je balzamska verzija. Rezultat je sirće izvanredno bogatog ukusa oplemenjeno slašću organske jabuke i borovnice.
Kao voće koje ima ne samo visoku hranljivu vrednost, već i lekovita svojstva, nar je predmet brojnih istraživanja tokom poslednje decenije. Većina ispitivanja potvrdila je da i sok i ulje od nara imaju visoku antioksidantnu vrednost, kao i sposobnost uništavanja ćelija raka. Neka od njih bavila su se upoređivanjem učinkovitosti svežeg soka nara u odnosu na fermentisani sok. Zanimljivo je da rezultati ispitivanja ukazuju na to da je fermentisani sok delotvorniji od svežeg.


Zašto organsko?
Zato što se organska hrana proizvodi od sirovina koje su gajene BEZ hemijskih preparata i veštačkog đubriva na površinama gde NEMA zagađivača vazduha.
Koristeći tradicionalnu tehnologiju stvorili smo sirće od samoniklog  nara koje je organskog porekla i prefinjenog  ukusa. Dodavanjem organskog koncentrata jabuke i borovnice dobili smo balzamiko verziju. Rezultat je sirće izvanredno bogatog ukusa oplemenjeno slašću organske jabuke i borovnice.
Kao voće koje ima ne samo visoku hranljivu vrednost (sadrži vitamin B, vitamin C, kalcijum i fosfor), već i lekovita svojstva, nar je predmet brojnih istraživanja tokom poslednje decenije. Većina ispitivanja potvrdila je da i sok i ulje od nara imaju visoku antioksidantnu vrednost, kao i sposobnost uništavanja ćelija raka. Neka od njih bavila su se upoređivanjem učinkovitosti svežeg soka nara u odnosu na fermentisani sok. Zanimljivo je da rezultati ispitivanja ukazuju na to da je fermentisani sok delotvorniji od svežeg.
Ovo sirće sadrži sve visoke hranljive vrednosti nara, uz dodatak kiselina i enzima koji se stvaraju u procesu fermentacije.

• način primene:

Sirće od nara je ukusan dodatak salatama. Pored toga uspešno pospešuje  probavu, te doprinosi stvaranju bazne sredine u organizmu. Preporučena dnevna doza sirćeta je rastvor od 2 kašike sirćeta u mlakoj vodi (koju možete prethodno prokuvati) uz dodatak dve kašičice meda.

Napravite ukusni obrok - Salata sa sirćetom od nara:
Sastojci: 200 g celera, 1 jabuka, 1/2 nara, 5 listova zelene salate, 20 g jezgara oraha
Za dresing: 2-3 kašike maslinovog ulja, 2 kašike Granum balzamiko sirće od nara, ½ kašikice morske soli, 2 kašike limunovog soka

• o proizvođaču:
Kompanije Suncokret iz Hajdukova bavi se proizvodnjom visokokvalitetnih ulja, sirća i kozmetike. Deo proizvoda ima i sertifikate biološkog uzgoja. Suncokret iz Hajdukova je dobitnik mnogih nagrada i priznanja kvaliteta.

pakovanje od 250 ml
zemlja porekla: Srbija

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.
OR