Ulje crnog kumina (organski proizvod) 250 ml

Šifra: 2003008

 

2.136,00 RSD
- +
Vaša cena: 0.00RSD
Za više informacija možete nas kontaktirati putem e-mail adrese prodaja@biospajz.rs
Robna marka: Probotanic
Zemlja porekla: Srbija
Pakovanje: 250 ml

Premijum ulje crnog kima/kumina (Nigella sativa).

• sastojci:
Organsko ulje, dobijeno hladnim ceđenjem semena crnog kumina.


• energetske i hranljive vrednosti:
Energetske vrednosti 3658.2kJ/871kcal
Sadržaj suve materije 99.18 g, sadržaj masti 98.87 g, zasićene masne kiseline 15.22 g, mononezasićene masne kiseline 23.77 g, polinezasićene masne kiseline 59.86 g.

• svojstva:

Ulje crnog kumina ili kima (Nigella sativa) deluje sistematski i koristi se za oporavak i održavanje imunog sistema. Reguliše visok krvni pritisak, poboljšava cirkulaciju i snižava nivo holesterola i nivo šećera u krvi. Preporučuje se kod malignih oboljenja i za obnovu koštane srži. Poboljšava koncentraciju i neutrališe anksioznost. Dobro je za astmu, prehlade, grip, bronhitis, reumatizam i hemoroide.

Jedna od najpoznatijih biljaka u istoriji medicine koja u zadnje vreme dobija epitet ,,moderne panacee” je crni kumin. Cvetna biljka iz porodice Ranunculaceae, poreklom je iz jugozapadne Azije. Seme crnog kumina pronađeno je u grobnici čuvenog faraona Tutankamona a njegovo ulje koristilo se za različite zdravstvene probleme još u drevnim civilizacijama, kako za regulisanje imunološkog sistema, tako i protiv astme, kod probavnih problema, prehlada, glavobolje, zubobolje, za ublažavanje disajnih tegoba i protiv različitih vrsta infekcija.

Naučna istraživanja, započeta pre oko pola veka, dovela su do otkrića preko stotinu hemijskih komponenti ali i neverovatnih lekovitih osobina semena i ulja crnog kumina. Ulje crnog kumina bogato je nezasićenim i esencijalnim masnim kiselinama. Najviše sadrži linolnu i oleinsku, a zatim palmitoleinsku i linoleinsku kiselinu. Od aktivnih komponenti u ulju crnog kumina dominiraju terpeni i terpenoidi. Najdelotvorniji su nigelon, koji opušta mišiće, širi bronhije i smanjuje viskoznost bronhijalnog sekreta, i timokinon koji ima antiinflamatorno dejstvo, deluje analgetski i smanjuje nivo oksidativnog stresa u organizmu koji nastaje pod uticajem slobodnih radikala. Sadrži i kompleks vitamina B, vitamin A, C, E, kalijum, natrijum, kalcijum, cink, selen, gvožđe, folnu kiselinu, esencijalne aminokiseline.
Ova čudesna biljka za koju je čak i Muhamed rekao da leči sve osim smrti danas ima svoju punu primenu. Koristi se od davnih vremena u medicinske svrhe i kao dodatak ishrani


pakovanje od 250 ml
zemlja porekla: Srbija

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.
OR