• sastojci:
Kore od heljde.
Alergen info: Gluten.
• energetske i hranljive vrednosti (za 100 g):
Energetske vrednosti 1133.4kJ/267.4 kcal.
Sirovih proteina 8.99 %, ugljenih hidrata 53.83 %, ukupno šećera 1.17 %, masti 0.94 %, natrijum-hlorida (So) 0.24 %, vitamin A 0 %, vitamin C 0 %, kalcijuma 249.01 mg/Kg, gvožđa 16.38 mg/Kg.
Sadržaj dijetetskih vlakana 3.83 g/100 g ne uključujući frakcije manje molekulske mase.
Masnih kiselina 0-20 g/100 g.
• svojstva:
Kore za gibanicu sa heljdinim brašnom su proizvod dobijen tradicionalnim načinom proizvodnje, što im daje poseban ukus i kvalitet za lako upijanje nadeva. Osim gibanice, moguće je praviti i druge pite sa željenim nadevima. Pakovanja su od 500 g a kore su zaštićene, što ih čini polutrajnim proizvodom sa rokom upotrebe do šest meseci na +8⁰C.
• recept:
Sastojci za pitu: 500 g Bio Heljda kora, 250 g heljdinog zrna, 9-10 struka praziluka, mleveni biber, ulje i začin.
250 g heljdinog zrna obariti. Praziluk dobro očistiti, iseći na kolutiće i propržiti na ulju. Zatim u to dodati obarenu heljdu, mleveni biber, so i začin. Dinstati zajedno 10 min na tihoj vatri. Ređati po dve kore, a svaku prskati uljem. Na svaku stavljati nadev i urolati. Sa ostalim korama i nadevom postupiti isto. Rolne staviti u podmazan pleh, premazati uljem i peći oko 30 minuta u rerni na 200°C.
• način upotrebe:
10 minuta pre upotrebe otvoriti pakovanje radi omekšavanja kora.
Pakovano u zaštićenoj atmosferi. Pasterizovan proizvod.
pakovanje od 500 g
zemlja porekla: Srbija