Ovsene pahuljice (organski proizvod)

Šifra: 4507001

 

699,00 RSD
- +
Vaša cena: 69.90RSD
Za više informacija možete nas kontaktirati putem e-mail adrese prodaja@biospajz.rs
Robna marka: Bio Špajz
Zemlja porekla: Finska
Pakovanje: 1 kg

Ovsene pahuljice su od davnina deo ljudske ishrane. Mogu se koristiti u kašama, supama, hlebovima, poslasticama.


svojstva:
Ovas jača slezinu i pankreas, pozitivno deluje na smanjenje holesterola iz digestivnog trakta i arterija. Jača srčani mišić. On deluje umirujuće na nervni i reproduktivni sistem.Ovas ima grejuće dejstvo. Može se koristiti za lečenje dizenterije, dijabetesa, hepatitisa, nervne i seksualne slabosti, slabog varenja i nadutosti. Veoma bogat silicijumom, ovas pomaže u obnovi koštanog i vezivnih tkiva. Kako sadrži fosfor, koji je neophodan u formiranju nervnog sistema i mozga, preporučuje se naročito deci i mladima. Ovas se koristi i u kozmetici, jer prolepšava kožu.


 


način pripreme:
Ovas je slatkog i sasvim blagogorkog ukusa. 1 šolju ovsenih pahuljica kuvati od 30 minuta do 2 sata sa 5-6 šolja vode.Ovsene pahuljice možete jesti i kuvane i sirove. Ne postoji ispravan i dobar ili loš i neispravan način 
već samo ono što je dobro za Vas, baš ovom trenutku. Na primer, u toku zime mogli biste da jedete dugo, lagano kuvane ovsene pahuljice jer je to namirnica koja ,,greje'' organizam. Takođe, kuvane ovsene pahuljice možete izabrati i zato što se one lakše vare. podaci o organskom sertifikatu:
Broj sertifikata: P-362/13-18-11
Kontrolna sertifikaciona organizacija: Organic control systemzemlja uvoza: Holandija
zemlja porekla: Finska
napomena: Trudimo se da redovno ažuriramo podatke na sajtu, ali napominjemo da se za pojedinačne artikle robe na merenje dobavljači i zemlje porekla veoma često menjaju, pa podaci na sajtu možda neće uvek odgovarati realnom stanju. Nastojimo da sam kvalitet namirnica bude uvek što bolji i da ne varira.

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.
OR