• Proizvodi
  • Saveti
  • Recepti
  • Prodavnice
  • Veleprodaja
  • Naša priča
  • Kontakt
0
Bio Spajz
/Osnovne namirnice
/
Heljda (organski proizvod) Bio Špajz
    Šifra: 4501001

    Heljda (organski proizvod) Bio Špajz

    undefined RSDkg

    +
    Robna marka: Bio Špajz Zemlja porekla: Kina Pakovanje: kg

    o proizvodu

    Heljda je žitarica velike hranljive vrednosti i korisno ju je uvrstiti u ishranu. Ona je jedna od najstarijih žitarica. Lako se priprema i kao prilog možete je poslužiti uz razna jela od povrća, mahunarki...

    svojstva

    Ako je tostirana, heljda se često koristi kao kaša i tada ona postaje jedna od retkih alkalnih žitarica. Tostirana haljda je tamna, crvenkasto-smeđe boje. Prirodna, netostirana heljda je skoro bele boje. Mlado zrnevlje heljde može se ostaviti i da klija (jaka, teško svarljiva crna ljuska tada spada) i ono je izuzetan izvor hlorofila, vitamina i enzima.

    Isceljuje sluzokožu tankog creva, poboljšava cirkulaciju i stanje kapilara i krvnih sudova.
    Vrlo efikasna za lečenje dijareje i hronične dizenterije. Rutin, bioflavonoid koji nalazimo u heljdi ojačava kapilare i krvne sudove, sprečava pojavu hemoroida, smanjuje krvni pritisak i pojačava cirkulaciju u rukama i nogama. Rutin je lekovit i nakon izloženosti X zračenju ili drugim formama radijacije.
    Heljda se koristi spolja, za kožu koja je u nekoj vrsti zapaljenja ili u slučaju opekotina. Napraviti oblogu od tostiranog brašna heljde pomešanog sa sirćetom.

    napomena

    Heljda nije preporučljiva za one koji pokazuju znake toplote-pregrejanost, a to su: povišena temperatura, crveno lice, tamno crveni jezik, visoki pritisak, ili one koji imaju poremećaj elementa vetra, a to su dezorijentacija, nervoza, vrtoglavica, grčevi i emocionalna nestabilnost.

    za one koje žele da znaju više

    Insekti ne napadaju heljdu kao ni žen-šen.
    Heljda će uvenuti kada se tretira hemikalijama.

    Online kupovina

    Ostale stranice

      Bio Špajz - sva prava zadržana © 2021