• Proizvodi
  • Saveti
  • Recepti
  • Prodavnice
  • Naša priča
  • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Osnovne namirnice
/
Kiselo slani rastvor od umeboši šljiva - sirće 200 ml Bio Špajz
Bio Spajz/
Kiselo slani rastvor od umeboši šljiva - sirće 200 ml Bio Špajz
    Šifra: 1514002

    Kiselo slani rastvor od umeboši šljiva - sirće 200 ml Bio Špajz

    308 RSDkom

    Robna marka: Bio Špajz Zemlja porekla: Japan Pakovanje: ml

    nutritivne vrednosti

    na 100g
    energetska Vrednost Kcal
    10
    energetska Vrednost KJ
    41
    masti
    0.10g
    - mononezasićene masti
    --
    - polinezasićene masti
    --
    - zasićene masti
    0.10g
    ugljeni hidrati
    0.80g
    - šećeri
    0.42g
    vlakna
    1.77g
    proteini
    0.62g

    o proizvodu

    Kiselo slani rastvor od fermentisanih umeboši šljiva, dobijen prirodnom fermentacijom umeboši šljiva. Redovnom upotrebom se uravnotežuje kiselo stanje organizma. Bez veštački dodataka.

    svojstva

    Umeboši sirće je tečnost koja nastaje postupkom prirodne fermentacije umeboši šljiva. S obzirom da je nešto blaže kiselosti nego što zakoni Srbije propisuju da sirće treba da bude, od sada se ovaj proizvod prodaje pod nazivom: kiselo slani rastovor od umeboši šljiva.
    Možda se upravo u ovom dodatku namirnicama krije tajna dugovečnosti Japanaca koji je svakodnevno koriste. Upotrebljava se kao slani začin u jelima od žitarica, mahunarki, za pripremu umaka ili za pravljenje lekovitih napitaka. U prodaji se može naći i u obliku paste sa dodatkom šizo (shiso) lišća.

    Pozitivno deluje na zdravlje u sledećim slučajevima:
    • čisti masnu jetru i otrove iz organizma
    • povećava imunitet i izdržljivost na stres
    • reguliše varenje i rad želuca
    • snažan antioksidans
    • usporava starenje.

    Umeboši šljiva je bogata kalcijumom (24mg), gvožđem (1,7mg), fosforom (22mg), kalijumom (250mg), vitaminima B1, B2. Sadrži veliku količinu limunske kiseline, koja je mnogo boljeg kvaliteta i većeg sadržaja vitamina C od onog u limunu. Limunska kiselina čisti masnu jetru, pomaže njen rad i na taj način vrši detoksikaciju organizma. Korišćenje umeboši proizvoda će prijati i trudnicama, jer im je potreban kalcijum, a vitamin C (snažan antioksidans) iz limunske kiseline poboljšava apsorbciju kalcijuma. Prirodni enzimi regulišu varenje i rad želuca. Katenin ubrzava rad creva, svarljivost proteina i ima antiseptičko dejstvo, što dovodi do otklanjanja umora i povećanja izdržljivosti. Pri tome katenin prebacuje teške metale iz pojedinih organa do bubrega i probavnog trakta i vrši njihovu eliminaciju.
    Fermentisani umeboši proizvodi menjaju Ph vrednost krvi iz kisele u baznu i stvaraju veću otpornost organizma na grip i prehlade a deluju veoma lekovito i kod stomačnih tegoba i mučnine na putovanju.

    sastojci

    Šizo lišće, japanska umeboši šljiva, morska so.
    Alergen info: ne sadrži alergene.